Bărbații biologici care se indentifică drept femei transgen păstrează un avantaj în ceea ce privește forța față de femeile biologice, chiar și la 12 luni de la încheierea tratamentului hormonal.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska – o prestigioasă universitate suedeză – au descoperit că bărbații care au efectuat un tratament de 12 luni cu hormoni pierd masă musculară la picioare, dar încă păstrează forță în picioare.

„Rezultatele noastre arată că după 12 luni de terapie hormonală, o femeie transgen va continua să aibă o performanță superioarp față de o femeie biologică”, au conchis savanții suedezi, citați de Daily Caller.

Studiul realizat de Karolinska este cel mai recent care confirmă știinșific faptul că sportivele femei se află în dezavantaj când sunt obligate să concureze împotriva unor bărbați care se indentifică drept femei transgen,

Un articol publicat în luna iunie în Journal of Medical Ethics dezvăluia că sportivii bărbați care susțin că sunt femei transgen au un avantaj „intolerabil” față de competitoarele femei biologice, chiar după scăderea nivelului de testosteron.

Fair Play for Women, un grup care se opune acceptării sportivilor bărbați în competițiile feminine, a invocat acest studiu în sorijinul inechității la care femele sunt obligate în numele Corectitudinii Politice.

„Organismele sportive unde forța musculară a coapselor creează un avantaj net în concursuri trebuie să-și spsuende imediat regulile de eligibilitate privind persoanele trans”, a declarat grupul într-un comunicat dat publicității vineri 28 septembrie.

„Permițându-le bărbaților cu un dovedit avantaj în ce privește performanța să concureze cu femeile reprezintă o discriminare la adresa sexului feminin”, a adăugat grupul.

NCAA, organizația care conduce sportul american la nivel de colegiu, le permite bărbaților care se declară femei transgen să participe la competițiile sportive dacă au trecut 12 luni de la ultimul tratament hormonal.

Cece Telfer, alergătoarea de la Universitatea Franklin Pierce, un bărbat biologic a câștigat competiția NCAA de 400 de metri garduri femei în luna mai, după ce anterior concurase în echipa masculină a universității.

Telfer a negat că ar fi avut un avantaj față de celelalte competitoare femei, în cadrul unui interviu acordat în iunie canalului ESPN.

Un alt sportiv bărbat de la Universitatea Montana, June Eastwood, concurează în această toamnă în echipa de cros a universității. Și Eastwood a participat la competițiile masculine, înainte de a urma un tratament hormonal și a se declara femeie.

Camera Reprezentanților a votat în mai Legea Egalității, care ca obliga școlile să permită sportivilor bărbați care se identifică drept femei să participe la competițiile sportive feminine. Legea a fost adoptată pentru că a fost entuziast sprijinită de majoritatea Democrată din Cameră.

Așa se face că tocmai cei care susțin că se bat împotriva discriminării sunt în realitate promotorii ei.