Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit scriitorul Gabriel Garcia Marquez
A murit scriitorul Gabriel Garcia Marquez

A murit scriitorul Gabriel Garcia Marquez

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit, la locuința sa din Mexic, informează BBC, citând surse apropiate familiei. Garcia Marquez, premiat cu Nobelul pentru Literatură în 1982, în vârstă de 87 de ani, a părăsit spitalul din Ciudad de Mexico din 8 aprilie, fiind într-o stare calificată drept ”delicată”, după opt zile de tratament pentru pneumonie

Potrivit cotidianul mexican El Universal, care a citat "surse demne de încredere", boala de care suferă Garcia Marrquez de 15 ani, cancer limfatic, a recidivat şi s-a extins la plămâni, ganglioni şi ficat. Familia şi medicii au decis atunci ca scriitorul să nu urmeze un tratament oncologic, ci să i se acorde îngrijiri paliative la domiciliu.

 este autorul unor romane celebre precum ”Un veac de singurătate” (1967), ”Cronica unei morți anunțate” (1981), ”Dragostea în vremea holerei” (1985). 

Originar din Columbia, scriitorul trăieşte în Ciudad de Mexico din 1961. Ultima apariţie în public a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când a ieşit la uşa reşedinţei sale din sudul capitalei mexicane, unde trăieşte de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe ziariştii care veniseră cu ocazia zile sale de naştere.