Evenimentul Zilei > Monden > A murit Jack Bruce, basistul legendarei trupe Cream (VIDEO)
A murit Jack Bruce, basistul legendarei trupe Cream (VIDEO)

A murit Jack Bruce, basistul legendarei trupe Cream (VIDEO)

Unul dintre cei mai mari basiști din istoria rock-ului, Jack Bruce a murit de o maladie la ficat la vârsta de 71 de ani.

Bruce, care a format împreună cu chitaristul Eric Clapton și cu bateristul Ginger Baker, a fost însă și compozitor, vocalist și a cântat la mai multe instrumente de-a lungul carierei sale solo, care s-a întins pe mai multe decenii.

Familia sa a emis următorul comunicat:

Cu mare tristețe, noi, familia lui Jack, anunțăm moartea dragului nostru Jack, soț, tată, bunic și o legendă a lumii. Lumea muzicii va fi mai săracă, dar el va trăi pururea prin muzica lui și în inimile noastre.

Moartea lui Jack Bruce a fost anunțată pe site-ul său oficial și a fost confirmată de biograful său, Claire Singers. Ea a spus: „A murit astăzi la proprietatea sa din Suffolk, înconjurat de familie”.

Cream a vândut 35 de milioane de albume în numai doi ani, iar albumul lor celebru „Wheels of Fire” este laureatul primului disc de platină din istorie. Bruce a fost principalul compozitor al grupului (de exemplu, pe  „Wheels of Fire”, Clapton nu are nici o compoziție). El este și autorul piesei „Sunshine Of Your Love”, celebră pentru riff-urile de bass pe care Jack Bruce le cântă fenomenal.

În imaginea de mai jos, cei trei giganți de la Cream, în vârful gloriei lor: Jack Bruce (stânga), Ginger Baker (centru), Eric Clapton (dreapta).

 

„Sunshine Of Your Love”, cu celebrele riff-uri pe bass ale lui Jack Bruce:

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: