Evenimentul Zilei > Actualitate > A MURIT Elisabeta Polihroniade. MAREA MAESTRĂ a ŞAHULUI românesc a fost RĂPUSĂ de o BOALĂ CRUNTĂ
A MURIT Elisabeta Polihroniade. MAREA MAESTRĂ a ŞAHULUI românesc a fost RĂPUSĂ de o BOALĂ CRUNTĂ

A MURIT Elisabeta Polihroniade. MAREA MAESTRĂ a ŞAHULUI românesc a fost RĂPUSĂ de o BOALĂ CRUNTĂ

Marea maestră a şahului românesc, Elisabeta Polihroniade, a murit la 80 de ani, în urma unei lungi suferinţe cauzate de o boală teribilă.

Fostul senator Marius Marinescu a fost cel care a dat vestea disparţiei celei care a fost campioană mondială de 9 ori, conform Realitatea TV. Elisabeta Polihroniade a fost răpusă de un cancer la pancreas.

"Ne-a părăsit sâmbătă, la ora 17:45, doamna Elisabeta Polihroniade, la vârsta de 80 de ani, în urma unei suferințe îndelungate. Doamna Elisabeta Polihroniade a fost unul dintre marii șahiști ai lumii, mare maestru internațional și campioană națională pentru o mare perioadă de timp. Elisabeta Polihroniade mi-a fost o bună prietenă. A fost o mare iubitoare de animale, de frumos, de oameni, de tot ce înseamnă viață. Membră de onoare a Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, Elisabeta Polihroniade, în acțiuni civice, a avut un rol însemnat pentru protecția mediului și apărarea drepturilor animalelor. Trupul neînsuflețit al regretatei Elisabeta Polihroniade va fi depus marți la Biserica Domnița Bălașa din București. Înmormântarea va avea loc la Mănăstirea Cernica. Mă leagă de doamna Elisabeta Polihroniade iubirea față de animale și de șah. Dumnezeu să o odihnească în pace. Condoleanțe familiei și prietenilor", a spus Marius Marinescu pentru DC News.