Evenimentul Zilei > Sport > A murit Doru Ghimeș. Fostul voleibalist de la Dinamo avea doar 39 de ani
A murit Doru Ghimeș. Fostul voleibalist de la Dinamo avea doar 39 de ani

A murit Doru Ghimeș. Fostul voleibalist de la Dinamo avea doar 39 de ani

Doru Ghimeș a murit la doar 39 de ani. El a fost voleibalist la Dinamo, Arcada Galați și Tomis Constanța, Originar din Constanța, Doru Ghimeș a jucat pe postul de libero și a făcut parte și din lotul echipei naționale a României.

Un jucător de volei a murit la doar 39 de ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Volei.

„Cu mare durere anunțăm trecerea în neființă, la doar 39 de ani, a lui Doru Ghimeș, fost component al echipelor Arcada Galați, Dinamo, Știința Bacău, <<U>> Cluj, CSM Câmpia Turzii, Tomis Constanța și TuB Bocholt (Germania), acolo unde a jucat până în această vară pe postul care l-a consacrat, cel de libero. De asemenea, a făcut parte din lotul echipei naționale”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a FR Volei.

Cine a fost Doru Ghimeș

Doru Ghimeș s-a născut în județul Constanța. El a fost unul dintre cei mai compleți voleibaliști ai generației sale. În plus, a reușit să îmbine prestațiile excepționale din voleiul de sală cu cele din voleiul pe plajă. De asemenea, în acest sport a reușit să cucerească de mai multe ori titlul național, dar a câștigat și multe alte turnee interne sau internaționale.

„Dar el nu a fost doar un sportiv exemplar, ci și un om de o calitate extraordinară, mereu cu zâmbetul pe buze, gata să sară în ajutorul oricui avea nevoie, tată a doi copii pe care îi iubea ca pe ochii din cap și cărora le dedica tot timpul liber. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace!”, mai menționează FR Volei.

La ce echipe a jucat Doru Ghimeș

Sportivul și-a început cariera în volei la clubul Universitatea Cluj unde a petrecut patru sezoane. Ulterior, Ghimeș a ajuns la Dinamo București. Aici a jucat doar un singur sezon, 2015/2016. Următoarea echipă din care voleibalistul a făcut parte este Știința Bacău Volei. De asemenea, și aici a jucat doar un singur sezon.

După acest sezon, Ghimeș s-a întors la Cluj unde a petrecut un an. Astfel, în 2018 a ajuns la echipa CSM Câmpia Turzii. Sportivul a jucat la această echipă doi ani. A ajuns la Tomis Constanța în 2020 unde a stat doar un an. Ulterior, a luat drumul străinătății. Ultima echipă la care a jucat Ghimeș a fost TuB Bocholt.