Evenimentul Zilei > International > A murit agentul de securitate care i-a salvat viața lui Ronald Reagan. Poveste incredibilă | VIDEO
A murit agentul de securitate care i-a salvat viața lui Ronald Reagan. Poveste incredibilă | VIDEO

A murit agentul de securitate care i-a salvat viața lui Ronald Reagan. Poveste incredibilă | VIDEO

Jerry Parr, agentul de securitate care i-a salvat viața președintelui american Ronald Reagan în 1981, când un tânăr cu probleme psihice a tras asupra lui, a murit, vineri, la vârsta de 85 de ani.

Parr l-a împins pe Reagan în limuzina prezidențială după John Hinckley a tras șase gloanțe în direcția lui Ronald Reagan, când acesta se afla în fața hotelului Hilton din Washington.

Un document audio publicat în 2011 a relevat prezența de spirit a lui Jerry Parr, când acesta a realizat că președintele era rănit. Urcat în mașina prezidențială, agentul Parr a spus că președintele era OK și că revine la Casa Albă. Apoi, și-a dat seama că președintele este rănit și a ordonat să fie dus la spital, scrie digi24.ro.

Ronald Reagan nu a fost atins direct de gloanțele lui John Hinckley, dar unul dintre ele a ricoșat în limuzina prezidențială blindată și l-a rănit la piept. Glonțul a trecut foarte aproape de inimă. Republicanul Ronald Reagan a fost al 40-lea președinte al Statelor Unite din 1981 până în 1989.