Evenimentul Zilei > Social > A luat naștere MediaSind TVR
A luat naștere MediaSind TVR

A luat naștere MediaSind TVR

De ieri, s-a înființat MediaSind TVR, filiala SRJ MediaSind, organizaţia naţională a lucrătorilor din mass-media, în Televiziunea Română

„Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, organizaţia naţională a lucrătorilor din mass-media, membru fondator al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă, conform legii, pentru sectorul Cultură şi Mass-Media, afiliată la Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, are, începând de ieri, filială în Societatea Română de Televiziune”, informează SRJ MediaSind.

Noua structură, care se alătură celei din Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, a fost înfiinţată în urma fuzionării (prin absorbţie) a SRJ MediaSind cu Sindicatul Lucrătorilor din Domeniul Audiovizual TV-R Sind, conform Sentinţei Civile nr.3486/2017, rămasă definitivă.

SRJ MediaSind este un brand sindical binecunoscut şi apreciat, atât în ţară, cât şi în străinătate, ca urmare a numeroaselor acţiuni întreprinse pentru susţinerea intereselor salariaţilor din sectorul mass-media.

„Inspirându-se după modele de succes din  ţări cu tradiţie sindicală, SRJ MediaSind, constituit pe o structură naţională, va fi un punct de sprijin pentru toţi salariaţii din instituţiile media care traversează perioade de criză, pentru toţi acei colegi ale căror drepturi sunt încălcate”, se precizează într-un comunicat. 

Toate acestea vin în contextul în care, din ce în ce mai des, se invocă ideea unor reduceri de personal, se acreditează tema remunerării angajaţilor în baza noii Legi a salarizării. Drepturile angajaţilor nu sunt respectate, iar demnitatea acestora este încălcată. „Această situaţie de fapt este favorizată atât de existenţa unui contract colectiv de muncă, în mare măsură nefavorabil salariaţilor, dar şi de insuficienta implicare a organizaţiilor sindicale în susţinerea intereselor propriilor membri. De asemenea, trebuie luată în calcul şi lipsa de solidaritate.