Evenimentul Zilei > Monden > A lăsat muzica pentru Dumnezeu. Un cunoscut rapsod popular s-a retras la mănăstire. Video
A lăsat muzica pentru Dumnezeu. Un cunoscut rapsod popular s-a retras la mănăstire. Video

A lăsat muzica pentru Dumnezeu. Un cunoscut rapsod popular s-a retras la mănăstire. Video

Un cunoscut și apreciat cântăreț de muzică populară a îmbrăcat haina monahală. Deși avea în față o carieră de succes ca rapsod popular, el a abandonat-o hotărând să-și închine viața lui Dumnezeu. Viața în călugărie, dedicată celor sfinte îl face să se simtă mult mai împlinit. Cu atât mai mult cu cât decizia nu a fost luată în primă, tânărul artist simțind chemarea Domnului încă din copilărie când cânta în corul bisericii.

În vârstă de 25 de ani, Vlad Sărmaș un tânăr și promițător solist de muzică populară a renunțat la cariera de artist în favoarea lui Dumnezeu. Când nimeni nu se aștepta, tânărul a hotărât să se retragă la o mănăstire și să se călugărească. Tânărul Vlad Sărmaș a devenit călugăr la Mănăstirea Sfântul Ioan Cel Nou de la Suceava.

Vlad Sărmaș s-a remarcat pentru calitățile vocii sale în cadrul mai multor emisiuni muzicale și concursuri. El a obținut și numeroase premii. Ultimul, și cel mai important, a fost trofeul Vedetă Populară, obținut în cadrul unei emisiuni difuzată de TVR. El a împărțit premiul, în valoare de 100.000 de lei, cu un alt concurent, Mihai Teacă.

„Vlăduț are 25 de ani. El este și student la Teologie de trei ani și a spus că asta simte, să meargă la mănăstire. Așa, ca o chemare. Că acolo simte că e… acasă. Așa mi-a spus! Să-i ajute Bunul Dumnezeu! În scurt timp va fi Diacon și o să-i însoțească pe Ierarhi la Sf. Liturghie și peste tot la Slujbe Arhierești. Are voce frumoasă si e absolvent de Conservator la Canto Clasic…”, a povestit Alexandru Pugna, mentorul tânărului rapsod popular.

Sursa foto. Captura video

Vlad Sărmaș a renunțat la cariera muzicală pentru Iisus Hristos

Potrivit acestuia, Vlad Sărmaș a cunoscut pasiunea pentru muzică încă de când era mic și cânta în corul bisericii. Tot atunci s-a apropiat de Dumnezeu. Acum, la vârsta de 25 de ani, a luat decizia de a se retrage la mănăstire după ce a finalizat și studiile teologice.

„De astăzi, Vlăduț Sărmaș, cea mai valoroasă voce bărbătească din generația tânără din județul nostru, Bistrița Năsăud, a devenit monahul Ieremia. L-am însoțit, îndrumat și sprijinit pe drumul cântecului încă de când avea 9 ani și l-am dus la concursul de la Antena 1 «Vreau să fiu vedetă», pe care l-a câștigat cu brio”, a precizat Alexandru Pugna.

Potrivit spuselor sale, tânărul a obținut mai multe premii și trofee în muzică, însă dragostea de Dumnezeu a fost mai puternică și s-a retras la mănăstire.

„Treaptă cu treaptă, i-am fost alături până ce a ajuns să câștige cele mai importante premii la concursuri naționale, câștigând și cel mai valoros concurs de la TVR 1 – Vedeta Populară. Dar, de astăzi a ales să-i fie Învățător, Mentor și Călăuză – Învățătorul suprem, mântuitorul acestei lumi – Domnul nostru Iisus Hristos. Mai mare și înțeleaptă alegere, nici un pământean nu ar putea găsi”, a mai spus Alexandru Pugna conform Romania TV.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: