A început vânzarea subiectelor de BAC 2021. Cu cât se vând cerințele
- Sabina Popescu
- 26 iunie 2021, 22:26
Pe internet au început să se vândă subiecte de Limba și literatura română, despre care se susține că ar urma să fie date spre rezolvare luni, la proba de examen de Bacalaureat 2021.
Pe internet au început să circule așa-zise subiecte de Bacalaureat, care vizează proba de Limba și literatura română, ce va urma să fie susținută de liceeni luni, 28 iunie.
Cadrele didactice au avertizat asupra acestor subiecte și au subliniat că cerințele reale vor fi extrase cu doar câteva minute înainte ca elevii care vor susține proba să înceapă examenul. În ciuda acestui lucru, subiectele care circulă pe internet au început să se și vândă.
Un subiect costă 50 de lei
Unii liceeni cred că acestea sunt subiectele reale. Alții sunt mai rezervați. Cert este că practica amintită ia amploare în ultima perioadă de timp. Subiectele reale se extrag, conform procedurii, în ziua susținerii probei de la Bacalaureat.
Odată cu aceasta, este extrasă și o copie de rezervă a subiectului, care se îndreaptă către Inspectoratul Școlar din fiecare județ. Ulterior, acestea sunt transmise unităților de învățământ unde se susține examenul.
Alertă CERT-RO. Vânzarea de subiecte este o tentativă de fraudă
„Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca şi în anii precedenţi, echipa CERT-RO a fost notificată despre existenţa unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susţină acest examen. Reţineţi faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi cu puţin timp înainte de start.
Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituţiile de învăţământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, au tras un semnal de alarmă experţii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.