Evenimentul Zilei > Social > A început controlul Ministerului Sănătății la Blocul morții. Se fac măsurători de toxicologie
A început controlul Ministerului Sănătății la Blocul morții. Se fac măsurători de toxicologie

A început controlul Ministerului Sănătății la Blocul morții. Se fac măsurători de toxicologie

O comisie de control a Ministerului Sănătății a ajuns în această după-amiază la ”blocul morții” din Timișoara. Aici se deruleză în prezent analiza aerului, pentru a se stabili momentul în care locul este sigur pentru reîntoarcerea locatarilor în apartamente.

Un număr de 48 de persoane au fost evacuate din blocul de pe strada Miorița din Timișoara unde, vineri, o companie de deratizare și dezinsecție, SC Bistrim Dera SRL, care a efectuat lucrări în 25 de apartamente. Trei persoane au decedat iar alte 40 sunt în spital, ultimele cinci solicitând miercuri ajutor medical prin apel la 112.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății sunt verificate în primul rând autoritățile care aveau drept de autorizare și control asupra firmei de deratizare și dezinsecție. Una dintre acestea este Direcția Sanitar Veterinară. De asemenea este vizată și Direcția de Sănătate Publică.

Astăzi în blocul de pe strada Miorița să efectuează măsurători de toxicologie pentru a se stabili calitatea aerului. Probele prelevate vor fi analizate în laborator și în funcție de rezultate locatarii vor afla când se vor putea muta înapoi.