Evenimentul Zilei > Social > A fost promulgată legea care se răsfrânge asupra multor români. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi
A fost promulgată legea care se răsfrânge asupra multor români. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi

A fost promulgată legea care se răsfrânge asupra multor români. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi

A fost promulgată o lege extrem de importantă, de către președintele Klaus Iohannis. Instituțiile publice nu mai au voie să ceară aceste documente.

Legea prin care instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale nu vor mai avea dreptul de a solicita persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale a fost promulgată, marți, de președintele Klaus Iohannis.

Legea care va avea mare impact a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Această lege completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016. privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Proiectul de lege pentru subțierea dosarului cu șină a fost inițiat de deputatul PNL George Tuță.

Instituțiile publice vor fi obligate astfel să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se precizează în legea respectivă.

Ce scria deputatul George Tuță la depunere

„Azi, solicitantul trebuie să aducă o copie de buletin și una de talon pentru a dovedi că locuiesc la adresă și au dreptul la loc de parcare. Or, toate aceste informații sunt deja în posesia statului român. Care fie nu știe unde să le caute, fie îi este mai comod să vi le ceară iar și iar în fiecare an. (…) Vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari care au semnat acest proiect de lege, prin care facem un pas necesar și așteptat, totodată, de cetățeni, dar și de cei din administrația publică: debirocratizare”, scria deputatul George Tuță la momentul depunerii proiectului în Parlamentul României.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: