Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost lansată aplicația care te învață să scrii precum Maria Grapini
A fost lansată aplicația care te învață să scrii precum Maria Grapini

A fost lansată aplicația care te învață să scrii precum Maria Grapini

De când a părăsit Parlamentul European pentru vacanță, europarlamentarul Maria Grapini a intrat în gura lumii cu postările agramate de pe Facebook. Românii râd de ea, își oferă serviciile de a o învăța limba română sau o critică aspru. De ieri a fost creat primul (și singurul) portal care grapinizează” texte scriese corect, astfel încât de acum încolo, orice român să poată să se exprime la fel ca fostul ministru al turismului.

”Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textile”, anunţă realizatorii proiectului, care își invită pe vizitatorii site-ului să-şi ”grapinizeze” textele. Aplicația online Grapinizer.com adaugă virgule în cele mai nepotrivite locuri ale feazelor, schimbă ordinea literelor în cuvinte, elimină spaţiul după semnele de punctuație.

Aplicația a fost lansată după ce, de câteva zile, postările cu greșeli de ortografie sau exprimare ale Mariei Grapini s-au ținut lanț. Ea le-a urat prietenilor de pe Facebook o săptămână fără sănătate şi fără bucurii, sau o ”duminecă relaxantă”, le-a spus că florile îi ”înfrumuseţesc” casa, că ”oamenii au nevoie să fie informații” etc.

Textul de ”grapinizat” poate avea o anume dimensiune, iar când aceasta nu e atinsă, sub fereastra în care se introdice apare scris, în pur ”stil Grapini”: ”țau mai rămas n litere”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: