A fost înregistrat un nou partid. Cine sunt cei de la Volt Europa

A fost înregistrat un nou partid. Cine sunt cei de la Volt Europa

Partidul Volt, primul partid cu identitate europeană, va fi înregistrat în Registrul Național al Partidelor Politice.

S-a născut un alt USR. „Nașterea” partidului Volt Europa a fost grea, și asta pentru că judecătorii de la Tribunalul București nu au fost de acord.

În cursul lunii iulie 2020, cei de la Volt au depus la Tribunalul București o cerere prin care solicitau înregistrarea partidului. Sentința a fost una de respingere a cererii pentru că partidul nu are identitate națională.

„Atâta timp cât din programul politic și din statutul Partidului Volt România, rezultă că formațiunea este parte dintr-o mișcare de tip progresist, paneuropean sau cu caracter transnațional, nu se poate prezuma respectarea suveranității naționale, a independenței și a unității Statului Român, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale din România. Aceste aspecte împiedică acordarea personalității juridice Partidului Volt România”, se arată în sentința de la Tribunalul București.

Potrivit justnews.ro, cei de la Partidul Volt au făcut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel București. Pe data de 19 februarie 2021, judecătorii au admis cererea.

„Admite apelul. Schimbă în tot sentinta civilă apelată, în sensul că: Admite cererea de chemare în judecată. Dispune înregistrarea Partidului Volt România în Registrul partidelor politice tinut de Tribunalul Bucureşti. Definitivă”.

Cine sunt cei de la Volt Europa. S-a născut un alt USR.

Volt este un partid care se vrea european. Este condus de un tânăr italian, Andrea Venzon. Șeful pe România este Ionuț Lăcustă. (FOTO)

Volt România este un partid progresist, parte a unei mișcări paneuropene. Cei de la Volt propun o nouă viziune și un nou mod de a face politică, bazat pe soluții adaptate pragmatic și inovativ idealurilor comune europene.

Valorile fundamentale ale celor de la Volt, sunt libertatea, egalitatea de oportunități și demnitate, statul de drept, etc.

„Practica sa politică este structurată de principiile democrației participative, implementată printr-o structură minimal-ierarhică și facilitată de platforme de comunicare și colaborare paneuropene. Tuturor membrilor li se garantează posibilitatea de a contribui semnificativ la luarea deciziilor indiferent de statut sau identitate”, se arată pe pagina de internet. .

 

Ne puteți urmări și pe Google News