Evenimentul Zilei > Actualitate > A FOST ÎMPUŞCAT DE 16 ORI, deşi căzuse de la primul glonţ. UN POLIŢIST DIN SUA a ciuruit un tânăr de 17 ani
A FOST ÎMPUŞCAT DE 16 ORI, deşi căzuse de la primul glonţ. UN POLIŢIST DIN SUA a ciuruit un tânăr de 17 ani

A FOST ÎMPUŞCAT DE 16 ORI, deşi căzuse de la primul glonţ. UN POLIŢIST DIN SUA a ciuruit un tânăr de 17 ani

Imaginile de mai jos conţin imagini de o violenţă rară şi din cauza cărora în SUA au izbucnit mai multe proteste.

Un afroamerican de 17 ani a fost împuşcat de 16 ori de un poliţist din Chigaco, deşi căzuse la pământ încă de la primul glonţ.

Laquan McDonald avea în mână un cuţit, dar imaginile arată că era la o distanţă de câţiva metri faţă de poliţişti.

Ofiţerul Jason Van Dyke a considerat că trebuie să deschidă focul asupra lui şi nu s-a oprit decât după 13 secunde în care a apăsat trăgaciul de şaisprezece ori. Van Dyke a motivat că s-a simţit ameninţat şi este primul poliţist acuzat de crimă în timp ce era la datorie.

Tragicul eveniment s-a întâmplat la data de 20 octombrie 2014, iar marţi după-amiază, lui Van Dyke (37 de ani) i-a fost refuzată cererea de eliberare pe cauțiune.

New York Times a obținut o copie a unora dintre plângerile care au fost depuse împotriva lui Van Dyke de-a lungul anilor. Acesta a folosit insulte rasiale, a sufocat un suspect și o dată, fără niciun motiv, a arătat pistolul unui suspect. Cu toate acestea, el nu a fost niciodată pedepsit pentru aceste plângeri.