Evenimentul Zilei > Social > China a început „curățenia”! A fost arestat magnatul media Jimmy Lai!
China a început „curățenia”! A fost arestat magnatul media Jimmy Lai!

China a început „curățenia”! A fost arestat magnatul media Jimmy Lai!

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat luni că este profund preocupat de arestarea în Hong Kong a magnatului media Jimmy Lai, una dintre figurile emblematice ale mişcării pro-democraţie.

Poliția îi arestează pe Jimmy Lai, doi dintre fiii ai săi și patru membri ai personalului superior pentru presupuse încălcări ale legii securității naționale și fraudă.

Fondatorul Apple Daily, din Hong Kong, Jimmy Lai Chee-ying, a fost arestat luni pentru presupusa coluziune cu forțe străine în cea mai importantă operațiune a poliției, în conformitate cu legea securității naționale, de când a fost impusă de Beijing, împreună cu alți șase apropiaţi de ziar.

De asemenea, poliția a reținut pe fostul activist student Agnes Chow Ting și alți doi acuzați de aceeași faptă

Ziua arestărilor dramatice a început chiar după ora 7 dimineața, când ofițerii l-au ridicat pe Lai de la domiciliul său din Ho Man Tin, dar şi pe  doi dintre fiii mogulului mass-media și alți asociați ai companiei Next Digital, compania mamă a ziarului.

Într-o mișcare fără precedent, poliția a trimis apoi aproximativ 200 de ofițeri la sediul companiei Tseung Kwan O, pentru a efectua un raid care a durat aproape nouă ore, intrând în mod controversat în redacţia de știri a ziarului de la etajul doi, inspectând unele birouri.

Sunt profund preocupat de informaţiile privind arestarea lui @JimmyLaiApple în conformitate cu legea draconiană de securitate naţională, a scris pe Twitter secretarul de stat american. Această arestare este o dovadă suplimentară că Partidul Comunist Chinez a eviscerat libertăţile din Hong Kong şi drepturile poporului său, a adăugat Pompeo.

Mike Pence a evocat de asemenea pe Twitter un afront adus oamenilor iubitori de libertate din întreaga lume

Statele Unite vor continua să-l sprijine pe Jimmy Lai şi pe toţi oamenii din Hong Kong iubitori de libertate, a adăugat el. Jimmy Lai a fost unul din cei mai proeminenţi activişti în favoarea democraţiei din Hong Kong şi un critic fervent al regimului de la Beijing.

Director al companiei media Next Digital, proprietar a două publicaţii critice la adresa regimului chinez, cotidianul Apple Daily şi revista Next, Jimmy Lai a fost arestat luni sub suspiciunea de fraudă şi coluziune cu puteri străine, una dintre infracţiunile reglementate de noua legislaţie privind securitatea care a intrat în vigoare la sfârşitul lunii iunie. China a salutat oficial arestarea magnatului media, notează scmp.

T-House: Jimmy Lai (Lai Chee-Ying), founder of Next Digital and owner of Apple Daily, was arrested on Monday for collusion with foreign forces under the #NationalSecurityLaw. Lai’s two sons and other top officials have been also arrested. (http://on.cc photo)
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber, text care spune „© on.cc 東網 東網”
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni stând jos
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber