S-a îmbogăţit în puşcărie. Faceţi cunoştinţă cu autorul ţepei naţionale cu "premiile prin telefon"
- Mihai Şoica
- 25 aprilie 2012, 08:56
Radu Stoian, un criminal condamnat la 19 ani, a pus la cale ţeapa naţională a premiilor anunţate pe telefonul mobil. În lunile bune făcea câte 40.000 de lei.
Să fii condamnat pentru omor calificat la 19 ani de închisoare şi să faci în închisoare mai mulţi bani decât în libertate denotă un spirit antreprenorial greu de atins. Radu Stoian este un deţinut care a pus la cale ţeapa cu premiile de pe telefoanele mobile ce a făcut sute de victime în toată România. Trăia pe picior mare în Mărgineni
Stoian este un malac cu ceafă lată adaptat perfect la viaţa în închisoare. A comis o crimă dar cu banii din ţepele cu premiile pe telefon nu doar că şi-a întreţinut familia, dar a avut suficient să-şi cumpere şi-un apartament. Surse judiciare susţin că Stoian trăia pe picior mare în închisoarea Mărgineni şi că avea bani suficienţi pentru a mitui gardienii. El a pus la cale reţeaua care trimitea celebrele SMS-uri otrăvite: "Bună ziua, aţi câştigat un premiu constând într-o maşină".
Nu le place în arestul poliţiei
La Curtea de Apel Cluj, Stoian a apărut azi în faţa judecătorilor alături de celelalte 21 de persoane arestate în dosar. "Eu mai am de executat încă zece ani. Unde să fug? Sunt vinovat şi am recunoscut. Dar rudele noastre, care sunt şi ele arestate, nu au nicio vină", a strigat Stoian din boxa acuzaţilor către magistraţi. Singura nemulţumire a celor implicaţi este legată de faptul că sunt închişi în arestul Poliţiei Bistriţa Năsăud şi că nu sunt lăsaţi să îşi execute pedepsele în penitenciar. Surse judiciare susţin că în penitenciar cei nouă ar fi continuat să trimită sms-urile "câştigătoare".
Sunau la întâmplare şi păcăleau femei
Surse judiciare susţin că afacerea cu SMS-uri pusă la cale de Stoian îi aducea lunar chiar şi 40.000 de lei. "Şi-a cumpărat apartament din aceste ţepe", a spus un anchetator. Din cei 22 de arestaţi, nouă sunt condamnaţi la pedepse între 3 şi 19 ani. Cei nouă erau închişi în patru penitenciare diferite din sudul ţării.
"Trimiteau sms-uri la întâmplare şi apoi aşteptau să vadă cine sună înapoi. Marea majoritate a părţilor vătămate sunt femei. După ce victima suna înapoi i se comunica ca trebuie să plătească taxele aferente premiului de 10.000 de euro care se ridicau la 20% din valoarea premiului", mai adaugă anchetătorul.