Evenimentul Zilei > Actualitate > A explodat piaţa criptomonedelor. Frenezie în lumea investitorilor. A atins cel mai mare nivel din ultima perioadă
A explodat piaţa criptomonedelor. Frenezie în lumea investitorilor. A atins cel mai mare nivel din ultima perioadă

A explodat piaţa criptomonedelor. Frenezie în lumea investitorilor. A atins cel mai mare nivel din ultima perioadă

Bitcoin, cea mai tranzacționată criptomonedă din lume, a ajuns la peste 50.000 de dolari duminică după-amiază într-o revenire care vine după o perioadă destul de neagră în ultimele luni.
Bitcoin, cea mai cunoscută și tranzacționată criptomonedă din lume, reaprinde speranțele investitorilor, după o perioadă destul de tristă deoarece valoarea sa a scăzut în ultimele luni.

Parcursul monedei virtuale: Bitcoin a atins sâmbătă 49.344.88 dolari la 6:30 pm ET pe Satuday. Începând de duminică la 17:21 ET, Bitcoin se tranzacționa la 48.417,87 USD, iar în jurul orei 22:40. a trecut pragul de 50 de mii de dolari.

Bitcoin depășește 50.000 de dolari, atingând maximul ultimelor 3 luni

Bitcoin a ajuns duminică la 50.000 de dolari, atingând  maximul ultimelor 3 luni, potrivit CNBC. Moneda digitală a crescut peste acest nivel în jurul orei 22:40. ET duminică, conform datelor CoinDesk.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, dar a scăzut puternic în iunie și iulie, chiar sub 30.000 de dolari. Unul dintre motivele majore a fost reînnoirea controlului de reglementare din partea autorităților chineze, care a forțat operațiunile miniere de bitcoin să se închidă și să se mute în altă parte.

În cel mai înalt moment al acestui sfârșit de săptămână, a crescut cu 77,4% față de minimul anului de 27.734 dolari pe 4 ianuarie.

 Există aproximativ 2,16 trilioane de dolari investiți în piață

„Investiția în active criptografice sau investiții și împrumuturi legate de acestea implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari cu banii investitorilor. Dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii ”, a declarat Autoritatea pentru Conduită Financiară.

Chiar și cu imprevizibilitatea sa, utilizarea cripto-ului a crescut cu 881% în ultimul an, potrivit Chainalysis. Mai mult, la ora actuală sunt trilioane de dolari sunt puse în criptomonedă la nivel global. Există aproximativ 2,16 trilioane de dolari investiți în piață.

Dar de la jumătatea lunii iulie, bitcoinul a crescut constant. Ce a stat la baza acestor creşteri

În ultimele câteva zile, două anunțuri cheie au fost pozitive pentru spațiul criptomonedelor. Săptămâna trecută, Coinbase a declarat că va cumpăra cripto de 500 de milioane de dolari și va aloca 10% din profituri într-un portofoliu de active criptografice.

Luni, PayPal a declarat că își va lansa serviciul pentru a permite oamenilor să cumpere, să dețină și să vândă monede digitale, în Marea Britanie.

Între timp, alte monede digitale au fost în creştere. Ether se tranzacționa cu aproximativ 2% mai sus, la 3.302,59 dolari. Ethereum, rețeaua blockchain alimentată de eter, a activat o actualizare cheie la începutul acestei luni, care a contribuit la ridicarea prețului.

Vijay Ayyar, șeful dezvoltării afacerilor la casa de schimb cripto Luno, a declarat că au avut loc cumpărări în jurul nivelului 29.000 -30.000 de dolari, atunci când Bitcoin a avut o scădere de 50% de la maximul din aprilie.

“O mulțime de jucători mari au profitat de aceste prețuri”, a spus Ayyar, adăugând că bitcoin ar putea creşte “ şi va testa din nou maximele istorice”, scrie ibtimes.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: