Un nou jaf de 100 de milioane de dolari, dat de hackeri. Este al doilea mare furt din istoria cripto în doar câteva zile

Un nou jaf de 100 de milioane de dolari, dat de hackeri. Este al doilea mare furt din istoria cripto în doar câteva zileSursa: Arhiva EVZ

Hackerii au dat din nou atacul la criptomonede. În numai o săptămână se înregistrează al doilea furt major de monede virtuale. De data aceasta este vorba de o valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Schimbul de criptomonede japoneze Liquid se grăbea vineri să recupereze bunurile furate în valoare de aproape 100 de milioane de dolari, în cel de al doilea astfel de jaf major dat de către hackeri din ultimele zile.

Ţinta hackerilor a fost compania „Liquid”, lider în Japonia în domeniul criptomonedelor

Compania din Tokyo a declarat joi într-un comunicat că a „detectat accesul neautorizat la unele dintre portofelele criptografice administrate la Liquid”.

Compania a admis, de asemenea, că unele portofele digitale au fost „compromise”. „Este al doilea furt major de criptomonede care are loc în ultimele zile, după ce săptămâna trecută, platforma digitală Poly Network a fost în centrul unui jaf de 600 de milioane de dolari”.

Elliptic, o firmă din Londra, care ajută la urmărirea criptomonedelor furate, a declarat că în ancheta sa a constatat că „s-au primit puțin peste 97 de milioane de dolari în criptocasuri din conturile identificate de Liquid ca aparținând hoțului”.

Anchetatorii noștri ajută, de asemenea, Liquid să urmărească fondurile furate, a adăugat Elliptic într-o postare pe blog.

Hackerii trec, se pare, cu prea mare uşurinţă peste orice barieră de securitate

Atacul vine după ce săptămâna trecută un hacker a furat active în valoare de 600 de milioane de dolari de la compania de tranzacționare a criptomonedelor Poly Network, înainte de a da treptat banii înapoi, susținând că au eliminat furtul pentru a evidenția un defect de securitate.

Liquid a declarat că a suspendat retragerile de criptomonede în timp ce evaluează impactul atacului, deși tranzacționarea continua.

Criptomonedele au crescut în popularitate ca active în ultimii ani, în ciuda volatilității și preocupărilor lor cu privire la impactul asupra mediului, deoarece tranzacționarea acestora necesită cantități mari de energie electrică.

Bitcoin, Ethereum și alte monede digitale utilizează o tehnologie numită blockchain, care asigură înregistrarea fiecărei tranzacții.

Hoții care încearcă să fure criptomonede mută de obicei fondurile prin mai multe conturi diferite cu o viteză amețitoare - uneori sute de mii de tranzacții - în încercarea de a-și acoperi urmele.

Cu toate acestea, jucătorii din industrie au reuşit în identificarea și blocarea monedelor furate. Liquid a spus că Ethereum furat în valoare de 16,3 milioane de dolari a fost deja înghețat „datorită asistenței comunității cripto și a altor schimburi”, relatează ibtimes.

Ne puteți urmări și pe Google News