A doua victimă a lui Ungureanu. Șefa fondurilor europene pe HR, demisă pentru “management defectuos”

A doua victimă a lui Ungureanu. Șefa fondurilor europene pe HR, demisă pentru “management defectuos”

Carmen Ionel, directorul general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial ”Dezvoltarea Resurselor Umane” (AM-POSDRU), a demisionat din funcţie. Decizia vine după ce premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pentru management defectuos.

”Doamna Carmen Ionel şi-a dat azi demisia din funcţia de director general al AM POSDRU. Conducerea ministerului a apreciat că problemele de management în cadrul AM POSDRU necesită regândirea întregii strategii de accelerare a absorbţiei de fonduri europene în domeniul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, se precizează emis de Ministerului Muncii.

Potrivit sursei citate, până la începutul lunii martie, AM POSDRU trebuie să remedieze toate deficienţele indicate de Autoritatea de Audit, astfel încât plăţile de la Comisia Europeană să nu fie suspendate. Până în acest moment, au fost corectate peste jumătate dintre recomandările Autorităţii de Audit. Două demiteri într-o săptămână

Interimatul va fi asigurat de Carmen Roşu, care are o experienţă de 15 ani în gestionarea fondurilor europene şi a fost director la Ministerul Finanţelor Publice. Pentru ocuparea funcţiei de director general al Autorității va fi organizat un concurs. Acesta a cerut la începutul săptămânii și demiterea directorului Transelectrica, Horia Hăhăianu, pentru un anunț al companiei privind ”un deficit semnificativ” de electricitate a Sistemului Energetic Național. Ungureanu se află în fruntea Guvernului de o săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News