Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost dezvăluit cel mai bine ascuns secret al lui Vladimir Putin. Cutremur la Kremlin
A fost dezvăluit cel mai bine ascuns secret al lui Vladimir Putin. Cutremur la Kremlin

A fost dezvăluit cel mai bine ascuns secret al lui Vladimir Putin. Cutremur la Kremlin

Liderul de la Moscova, Vladimir Putin, își ține foarte bine viața personală la secret, chiar dacă jurnaliștii au încercat de atâtea ori să-i scotocească în biografie. Ultimele informații arată o altă față a liderului de la Kremlin.

În prezent, Vladimir Putin ocupă pentru a patra oară funcția de președinte al Federației Ruse. A devenit președinte interimar pe 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse, în urma modificării Constituției.

Se știe despre Vladimir Putin că a fost căsătorit cu cu Ludmila, de care a divorțat în 2014, și au împreună doi copii. Jurnaliștii de la The Moscow Times au dezvăluit că Putin ar fi tatăl fiicei de 17 ani a unei milionare din Sankt Petersburg.

Pe nume Yelizaveta Vladimirovna Krivonogikh, tânăra ar „seamănă izbitor cu președintele rus”, lucru care s-ar vedea din fotografiile obținute.

Mama ei, Svetlana Krivonogikh, are o companie care deține o mică parte din Rossiya Bank, care a fost sancționată de Occident după anexarea Crimeei în 2014, pentru legăturile sale cu elita politică a Rusiei. Proekt estimează valoarea totală a proprietăților și activelor comerciale cunoscute deținute de Krivonogikh în Moscova, Sankt Petersburg și orașul stațiune Soci la 7,7 miliarde de ruble, adică 102 milioane de dolari.

Cel mai mare secret al lui Vladimir Putin

Jurnaliștii au dezvăluit că a obținut copii ale documentelor – probabil un certificat de naștere – în care tatăl adolescentei este identificat doar cu patronimicul ei – Vladimirovna. Un software de recunoaștere facială ar fi arătat o asemănare de 70,44% între Putin și tânăra Krivonogikh și o potrivire de 75%.

„Putem trage concluzia că ar putea fi rude”, spune Proekt, care citează un om de știință în informatica vizuală, Hassan Ugail.

Proekt a anunțat că nu va publica fotografii cu Yelizaveta Krivonogikh, care s-a născut în 2003 și ar fi trăit sub un nume de familie diferit în ultimii ani. Adolescenta și-ar fi șters fotografiile care îi arătau fața de pe conturile sociale. The Moscow Times scrie că Svetlana Krivonogikh a promis că îl va contacta pe corespondentul său, dar nu a făcut-o niciodată, iar acesta nu a mai reușit să ia legătura cu ea.

Relația lui Putin cu Krivonogikh ar fi început în anii ’90, înainte ca acesta să devină președinte, Proekt spunând că a obținut informația de la două surse apropiate. Ea a lucrat ca menajeră și a locuit într-un apartament banal înainte de a se muta în una din cele mai luxoase reședințe din din Sankt Petersburg. Relația s-a încheiat, probabil, „aproape de finalul ultimului deceniu”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că a fost întrebat anterior despre Krivonogikh, dar că nu știe nimic despre ea.

„Da, am fost întrebat despre acest nume, dar nu am auzit niciodată nimic despre el și nu știu nimic. Este pentru prima dată când aud de o astfel de femeie și nu vă pot spune nimic despre asta”, a declarat pentru presă Peskov.