Evenimentul Zilei > Monden > A cui popularitate a fost zdruncinată după interviul lui Meghan şi Harry cu Oprah? Rapoartele sunt crunte
A cui popularitate a fost zdruncinată după interviul lui Meghan şi Harry cu Oprah? Rapoartele sunt crunte

A cui popularitate a fost zdruncinată după interviul lui Meghan şi Harry cu Oprah? Rapoartele sunt crunte

A cui popularitate a fost zdruncinată după interviul lui Meghan şi Harry cu Oprah? Rapoartele sunt crunte, potrivit sondajului YouGov. Doar Regina Elisabeta a II-a rămas de neclintit.
Interviul  acordat lui Oprah de către Harry şi Meghan a divizat opinia publică din Marea Britanie. În ciuda „retragerii” de la rolurile regale, nu trece o zi fără  Meghan și Harry.
Interviul exploziv acordat lui Oprah Winfrey nu a făcut decât să divizeze Regatul Unit în două. Doar tinerii îi mai susţin pe ducii de Sussex.  Restul populaţiei britanice este de partea reginei în tot acest scandal.

A cui popularitate a fost zdruncinată după interviul lui Meghan şi Harry cu Oprah? Rapoartele sunt crunte

Iată ce arată sondajul realizat de institutul YouGov:
-36% dintre persoanele chestionate au declarat că îi susţin pe regina Elisabeta a II-a şi familia regală.

-şi doar 22% au declarat că sunt în favoarea lui Meghan şi Harry.

Sprijinul pentru ducele şi ducesa de Sussex este mai puternic în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Iar în rândul celor peste 65 de ani doar 9%.

YouGov Royal: în proporţie de 55% favorabili familiei regale, faţă de 15% în rândul tinerilor

Cum se prezintă situaţia printre politicieni. Cuplul este perceput în mod pozitiv de 38% dintre alegătorii Partidului Laburist. Faţă de 15% dintre aceştia care preferă familia regală.  Doar 8% dintre conservatori susţin cuplul Harry-Meghan. Şi 64% dintre aceştia se declară favorabili familiei regale.

Sondajul YouGov, realizat în rândul a peste 4.600 de persoane, arată că în acceaşi proporţie (32%) cei chestionaţi consideră că ducele şi ducesa de Sussex au fost trataţi corect sau incorect de către familia regală.

Însă 61% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani consideră că cei doi nu au fost trataţi corect, comparativ cu 15% dintre cei peste 65 de ani care au aceeaşi opinie.

În interviul acordat vedetei de televiziune Oprah Winfrey, prinţul Harry şi Meghan au acuzat presiunea mediatică, rasismul şi neînţelegerea din partea familiei regale pentru a explica plecarea lor în urmă cu un an, formulând acuzaţii explozive împotriva monarhiei britanice, cufundată de atunci într-o criză profundă în ceea ce priveşte situaţia celor doi.

Prințul William și Kate: scorurile de favorabilitate rămân constante

Spre deosebire de fratele său, prințul William și soția sa Kate Middleton continuă să se bucure de scoruri ridicate de favorabilitate netă. Scorul lui William s-a mișcat doar ușor în jos, 80% dintre britanici având acum o părere pozitivă despre el și 15% o viziune negativă, trăgându-și scorul net de la 69 în martie la 65, scrie yougov.co.uk.

Prințul Charles, următorul la tron, a înregistrat o scădere în sondaj. Scorul viitorului monarh a scăzut cu 7 puncte din martie la un scor de 24, pe baza faptului că 59% din populație are o opinie pozitivă despre el și 35% o opinie negativă.