Evenimentul Zilei > Justitie > A ajuns de râsul satului. Primar condamnat pentru două bidoane de detergent
A ajuns de râsul satului. Primar condamnat pentru două bidoane de detergent

A ajuns de râsul satului. Primar condamnat pentru două bidoane de detergent

Un primar dintr-o comună din județul Iași a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru furtul a două bidoane de detergent.

Primar condamnat pentru două bidoane de detergent.

Un fost primar a fost condamnat la închisoare pentru furt. El a luat două bidoane de detergent. S-a întâmplat într-o comună din județul Iași. Primarul s-a supărat că a pierdut alegerile, în 2016, și a plecat din primărie cu 40 de litri de soluție de curățat. El le-a donat unei parohii, însă fără acte.

După ce a pierdut alegerile din 2016, Gheorghe Milia (foto), edilul comunei Butea, s-a trezit cu o plângere penală pentru furt. Cel care i-a urmat în scaun l-a acuzat că ar fi sustras din sediul primăriei mai multe bunuri. Este vorba despre un aragaz, un arzător, un computer, un laptop și două bidoane cu detergent. Edilului i s-a reproșat că și-a însușit bunurile respective și le-ar fi dus acasă.

În luna august 2016, poliția din Târgu Frumos a fost sesizată că Gheorghe Milia a sustras mai multe bunuri. Procurorii nu au putut demonstra că fostul primar și-a însușit celelalte bunuri, ci doar cele două bidoane.

În cazul său a fost întocmit un dosar penal pentru acuzația de furt, însă procurorii care l-au cercetat nu au reușit să demonstreze mare lucru. Ei l-au pus sub acuzare doar pentru cele două recipiente de 40 de litri de soluție de curățenie. Acestea au fost evaluate la aproape 2.000 de lei.

Cele două bidoane cu detergent au fost descoperite în parohia Bisericii cu Hramul „Sf. Treime” din localitate. Oamenii legii au stabilit că fostul primar le-ar fi donat parohiei, dar fără să întocmească acte în acest sens, conform Ziarul de Iași.

Primar condamnat pentru două bidoane de detergent

Astfel, Gheorghe Milia a fost trimis în judecată, în martie 2020, doar pentru furtul soluției de curățare.

Dosarul s-a judecat la Judecătoria Pașcani. Fostul primar din Butea a primit o condamnare de 1 an și patru luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii i-au interzis să mai candideze pentru un an. De asemenea, tot pentru această perioadă, el nu va putea ocupa o funcție care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Soluția a fost confirmată și a rămas definitivă la Curtea de Apel Iași, fiind pronunțată pe 15 martie a.c.

Acum, Gheorghe Milia trebuie să plătească Primăriei Butea suma de 1.950 de lei, contravaloarea celor două bidoane cu detergent.