Evenimentul Zilei > Actualitate > Ca la noi la nimeni. Taximetriști, nu mai sunați la Salvamont!
Ca la noi la nimeni. Taximetriști, nu mai sunați la Salvamont!

Ca la noi la nimeni. Taximetriști, nu mai sunați la Salvamont!

Apelurile, de distracție sau pentru a te afla în treabă, către serviciul 112, se extinde și către alte instituții. Astfel, Salvamontul nu este nici el scutit de astfel de telefoane „tâmpe”, ca sa nu spunem mai mult.

 

Nu ești rănit, dar ți-a patinat taxiul, a picat netul la cabană, ți-a căzut telefonul în prăpastie? Ce faci? Suni la Salvamont… Numai că poți bloca o alarmă reală.

Salvatorii se confruntă cu tot felul de apeluri, care mai de care cu cerinte mai stupide. Unele semnalate, cu umor, chiar de vajnicii salvamontiști.

„Din ciclul „Hai sa ne distram impreuna!”
Apel direct, astazi… o voce feminina, placuta, vioaie.
„- Buna ziua, ma numesc …. si as dori sa va cer ajutorul. Va rog sa ma ascultati…” Ma incordez si ma gandesc cine e de serviciu, pe cine stiu ca e disponibil azi…
„- Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului.” Ups, imi zic, colegii de la Negoiu ar fi mai aproape, pana ajung cei din Cota 2000 si Balea Lac.
„- La coborare, am scapat telefonul pe un valcel lateral” Ei, si? Imi zic… „Care ar fi sansele sa il recuperez? Stiti, am informatii foarte importante pentru mine in acel telefon!”. Nu-mi vine sa cred…
„- Zero, niciuna!” zic eu.
„- Da, dar sa stiti ca i-am gasit carcasa, deci e pe acolo!”
„- Imi pare rau, noi salvam oameni, nu cautam telefoane intr-un valcel inzapezit, sub Negoiu. Acul in carul cu fan e nimic fata de ce vreti dumneavoastra!”
„- Nici daca platesc?”
„- Puteti plati un ghid montan ca sa va insoteasca pana acolo. Noi nu cautam telefoane contra cost…”
Vizibil dezamagita, usor enervata, ma saluta si inchide.
Morala: daca derapati cu autoturismul, dar nu sunteti raniti, daca va pierdeti telefonul, daca pica netul la cabana, va rugam sa nu apelati Salvamont. Ati putea bloca linia pentru o alarma reala.
Drum bun, in siguranta, tuturor!”, a scris pe Facebook, Salvamont Argeș.