Steaua îşi face iar echipă din fotbalişti de la reduceri

Steaua îşi face iar echipă din fotbalişti de la reduceri

Conducătorii clubului din Ghencea n-au învăţat nimic din greşelile trecutului şi le repetă. "Roş-albaştrii" fie plătesc prea mult pentru unii jucători, fie caută să-i ia liberi de contract.

Steaua este cu un pas în afara cupelor europene după un nou sezon catastrofal, dar şefii grupării din Ghencea se bat iar cu pumnii în piept că vor face o echipă care va mătura tot în cale în sezonul următor.

Gigi Becali, patronul "roş-albaştrilor", a anunţat din nou schimbări masive în lot şi obiective dintre cele mai măreţe pentru anul viitor.

Ceea ce se petrece în Ghencea indică însă faptul că şefii Stelei n-au învăţat nimic din greşelile trecutului şi le repetă obsesiv: fie plătesc mult pe fotbalişti care nu merită atâţia bani, fie iau jucători modeşti, de la formaţii mai slab cotate.

Ne puteți urmări și pe Google News

N-au găsit un nou antrenor, dar aduc jucători

Prima anomalie este că se pune din nou căruţa înaintea cailor. Cosmin Olăroiu, antrenorul care va conduce echipa la ultimele două jocuri ale sezonului, nu va mai continua foarte probabil în Ghencea. Steaua n-are deocamdată un nou staff tehnic, iar jucătorii sunt aduşi după "pohtele" conducătorilor, deşi nu se ştie dacă viitorul tehnician îi va dori, sau aceştia vor corespunde cerinţelor acestuia.

Mihai Stoica a reuşit să-şi îndeplinească un obiectiv personal. A izbutit să-l "sape" pe Marcel Popescu, omul pe care Gigi Becali vroia să-l angajeze pentru a se ocupa de achiziţii.

Gigi se laudă cât îl ţine gura că investeşte milioane de euro în fotbalişti, dar ţintele vizate de managerul general Mihai Stoica sunt reprezentate de jucători fără carte de vizită, de la echipe aflate la retrogradare în Liga I, sau de la formaţii modeste din diverse campionate ale Europei.

Din gură, patronul s-a lăudat că îi va cumpăra pe Gabriel Torje şi pe Marius Alexe, ambii de la Dinamo, dar totul a rămas la stadiul de simplă "aroganţă" a fostului oier.

Din ţară transferă numai "retrogradaţi"

Deocamdată, doar doi fotbalişti au fost achiziţionaţi oficial de gruparea din Ghencea. Fundaşul dreapta Gabriel Matei, de la Pandurii, a fost cumpărat pentru 600.000 de euro, iar atacantul Mihai Costea a fost transferat pentru 1.400.000 de euro de la Universitatea Craiova.

Victor Piţurcă, fostul manager al "roş-albaştrilor" a spus răspicat că niciunul nu merită banii investiţi în el. Gigi Becali s-a mai lăudat că a pus mâna pe încă trei jucători cu o cotă relativ bună în Liga I, atacanţii Junior Moraes (fost la Gloria Bistriţa) şi Raul Rusescu (de la Urziceni) şi pe mijlocaşul Dorinel Popa (Victoria Brăneşti). Niciunul n-a semnat însă actele de transfer deocamdată. Fostul oier îi mai vrea de la Craiova pe fundaşul Ovidiu Dănănae şi pe mijlocaşul Andrei Prepeliţă.

Dintre toţi cei menţionaţi doar unul singur se poate lăuda cu performanţa că a scăpat de retrogradare anul acesta: Gabi Matei. Iar brazilianul Moraes, jucătorul despre care Jean Pădureanu spunea că este "putred", n-a mai evoluat din toamna trecută. Steaua l-a avut în vizor şi pe Tibi Bălan, de la Sportul Studenţesc, o altă formaţie care s-a dus în Liga a II-a. "Dacă Oli rămâne, promit să-i cumpăr orice jucător vrea. Îl cumpăr indiferent dacă va costa trei, cinci sau şase milioane de euro. Sunt dispus să investesc oricât." GIGI BECALI, patron la Steaua

STRATEGIE

MM a colindat Europa după jucători liberi

Mihai Stoica s-a bătut şi el cu pumnii în piept că garantează titlul în sezonul viitor dacă se vor perfecta transferurile pe care le doreşte, dar numele aflate în vizorul oficialului nu spun mare lucru. Stoica a început iar să cutreiere lumea, dar e pe cale să dea noi "ţepe" de genul Carlos, Saban sau Elton.

Atacantul sârb Miljan Mrdakovici, pe care Meme l-a urmărit pe viu jucând pentru Apollon Limassol, a trecut de prima tinereţe - are 29 de ani - şi singura lui performanţă din carieră este că a schimbat echipele ca pe ciorapi - a avut şapte destinaţii - şi a dat randament doar în Cipru, acolo unde jucătorii se duc mai degrabă în vacanţă.

Oficialul-bătăuş a făcut potecă spre Portugalia, dar tot ceea ce a găsit disponibil au fost doi jucători mai degrabă modeşti: Wires şi Tatu. Primul este un brazilian de 28 de ani, care evoluează pe postul de închizător. Deşi nu mai este demult doar un tânăr de perspectivă, ci un jucător "copt", Wires n-a reuşit să ajungă mai sus de nivelul unei formaţii modeste din Portugalia - Rio Ave (locul 8 în ultima ediţie a campionatului lusitan), unde joacă din 2007.

Atacantul brazilian Leandro Tatu are 29 de ani şi a jucat până acum tot la o formaţie modestă - Beira Mar (locul 13 în Portugalia). Sud-americanul s-a plimbat în ultimii ani la câteva cluburi de mâna a doua din fotbalul lusitan: Leixoes, Aves, Pacos Fereira şi Santa Clara.

Toţi "stranierii" vizaţi de Stoica au două puncte comune: nu se pot lăuda cu vreo performanţă, dar sunt liberi de contract. 24 de transferuri a făcut Steaua înaintea şi în cursul actualului sezon, însă echipa este aproape de cea mai slabă clasare din istoria recentă