UPDATE Monica Macovei nu are motive să se opună candidaturii Elenei Udrea cu excepţia unei "aversiuni de ordin personal"

UPDATE Monica Macovei nu are motive să se opună candidaturii Elenei Udrea cu excepţia unei "aversiuni de ordin personal"

Preşedintele Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă (ARD), Monica Macovei, nu este de acord ca fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, să candideze pentru un nou mandat de deputat, ne-au declarat surse din Comisie.

UPDATE. Sursele citate ne-au precizat că singurul motiv pentru care Monica Macovei are o astfel de poziţie este "aversiunea de ordin personal faţă de Elena Udrea".

Fostul ministru al Turismului a primit, în ultimele zile, oferte de la mai multe organizaţii judeţene să candideze pentru un fotoliu de parlamentar. Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că Elena Udrea ar putea candida oricând şi într-un colegiu din judeţul Suceava, întrucât a făcut foarte multe pentru această zonă. "A făcut multe lucruri bune pentru judeţul Suceava, în special promovarea Bucovinei", a spus Gheorghe Flutur, subliniind că fostul ministru s-a implicat în multe programe care s-au derulat în judeţ.

"Oricând ar fi fost binevenită chiar şi să candideze într-un colegiu din judeţul Suceava", a spus Flutur. Fostul ministru al Dezvoltării nu s-a hotărât încă unde va candida. Ea a ţinut însă să le mulţumească tuturor celor care i-au propus să aleagă un anumit colegiu pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Elena Udrea a fost ofertată să candideze la alegerile parlamentare şi  de organizaţiile PDL Neamţ şi Harghita. Liderul PDL Harghita, Adrian Trif, i-a propus să intre în cursa electorală în colegiul pe care l-a trimis în Parlament pe actualul ministru de Interne, Mircea Duşa. Şi preşedintele filialei Neamţ, Gheorghe Ştefan, a invitat-o pe lidera PDL să candideze în unul din cele 11 colegii. În Bucureşti, conform unui sondaj intern al formaţiunii democrat-liberale, Elena Udrea ar avea o intenţie de vot de 38% în Colegiul 25 Bucureşti, pe care îl reprezintă în Parlament. Emoţii printre candidaţi Elena Udrea nu este singurul candidat care ar putea întâmpina probleme în Comisia de integritate a PDL.

Ne puteți urmări și pe Google News
În 2010, Ionuţ Rudeanu, ginerele preşedintelui PDL,Vasile Blaga, a făcut afaceri cu CNADR, instituţie subordonată Guvernului, în timp ce Blaga era ministru de Interne. Un alt exemplu este Viorel Badea, care s-a reîntors recent în PDL după o escală la PNL şi vrea să candideze pentru un nou mandat de senator în Colegiul 1 Diaspora, vizat şi de Teodor Baconschi. Şi deputatul Dănuţ Liga a fost ales deputat pe listele PDL şi s-a înscris în partidul lui MRU. Forţa Civică este al patrulea său partid, după PD, PRM, PC şi iar PDL. Ştefan Pirpiliu a trecut de la PDL la Forţa Civică şi intenţionează să candideze pentru un nou mandat de deputat, în Colegiul 13 din sectorul 3, în care a fost ales în 2008. Alin Popoviciu poate avea şi el probleme. Maşina deputatului a fost surprinsă de Poliţie mergând cu viteză şi depăşind pe contrasens. Deputatul a minţit că era în coloana oficială. Nici Roberta Anastase nu poate sta fără emoţii. Număratul voturilor de la adoptarea legii pensiilor i-a afectat grav reputaţia. PDL a refuzat însă să conteste la Curtea Constituţională schimbarea ei din funcţie.

Fost membru al PNL, calitate care i-a încetat prin neplata cotizaţiei, Mihai Răzvan Ungureanu este preşedintele Forţei Civice, ceea ce l-ar încadra la capitolul traseism politic. Nici imaginea prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda nu este bună, presa locală încăpăţânându-se să-l acuze că face, prin interpuşi, afaceri cu bani publici. CITIŢI ŞI:

  • VEZI ce le răspunde Elena Udrea filialelor PDL ce au invitat-o să candideze
  • Elena Udrea, invitată să candideze şi în Harghita
  • Blaga o apară pe Udrea
  • EDITORIALUL EVZ. Fisura din scutul anticorupţie al Monicăi Macovei
  • VEZI calendarul desemnării candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare
  • Macovei: Am solicitat ARD să transmită Comisiei de Etică lista candidaţilor până pe 8 octombrie
  • Monica Macovei: "ARD vrea schimbarea clasei politice începând cu ea însăşi"