Evenimentul Zilei > Politica > Șeful statului, în fața ambasadorilor: „Nu este admisibil ca în anul Centenarului să facem pași înapoi”
Șeful statului, în fața ambasadorilor: „Nu este admisibil ca în anul Centenarului să facem pași înapoi”

Șeful statului, în fața ambasadorilor: „Nu este admisibil ca în anul Centenarului să facem pași înapoi”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei române. Șeful statului a tras astfel un semnal de alarmă în privința statului de drept, precizând că „nu este admisibil ca în anul Centenarului să facem pași înapoi”.

„În politica externă nu este loc decât pentru respectarea Constituției, respectarea consensului politic ce ține de obiectivele noastre externe.

Este nevoie de o Românie mai puternică, în care statul de drept și democrația sunt mai solide, în care statul este capabil să ofere prosperitate și siguranță.” a afirmat Klaus Iohannis.

Până miercuri, reuniunea se desfășoară la Bucureşti şi este organizată de Ministerul Afacerilor Externe. „Diplomaţia – un pilon al României Centenare" este tema din acest an. Invitatul special al reuniunii este ministrul federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, cu care şeful statului s-a întâlnit luni

Știre în curs de actualizare..

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: