EXCLUSIV EVZ. Motivul pentru care Antena 3 o atacă pe Corina Vinţan. Dezafilierea Antenei 3 de CNN

EXCLUSIV EVZ. Motivul pentru care Antena 3 o atacă pe Corina Vinţan. Dezafilierea Antenei 3 de CNN

În emisiunea "Sinteza zilei", de la Antena 3 de luni seară, Mihai Gâdea a difuzat informaţii cu privire la Corina Vinţan, fost purtător de cuvânt al Ministerului de Externe în timpul mandatului lui Mihai Răzvan Ungureanu, şi la faptul că aceasta a beneficiat de bani de la Oltchim, societate de stat aflată în dificultăţi financiare.

"Evenimentul zilei" a aflat motivul publicării acestor informaţii! În perioada referendumului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Corina Vinţan a trimis mai multe documente către conducerea CNN prin care le oferea afilierea unei alte televiziuni de ştiri la CNN şi ruperea contractului cu Antena 3.

Trebuie precizat că afilierea nu se face în baza unor performanţe profesionale, ci este un contract prin care televiziunea din România plăteşte având dreptul de a prelua transmisiuni ale CNN, în contrapartidă CNN urmând să folosească, doar atunci când intersul jurnalistic al postului o cere, facilităţi şi imagini oferite de televiziunea parteneră. Afilierea Antenei 3 la CNN, în octombrie 2011 pentru o perioadă de trei ani, a declanşat o întreagă dezbatere cu privire la însemnătatea acestui contract cu televiziunea americană. "Afilierea asta nu e mare brânză. CNN le dă voie să le folosească numele şi le dau voie să cumpere transmisiuni la preţuri preferenţiale. În schimb, Antena3 au voie să le furnizeze imagini în caz de evenimente importante (gen mineriade, mişcări de stradă sau altceva), peste care ei îşi vor pune comentariile proprii. Nu îi vom vedea pe Radu Tudor sau pe Niels Schnecker comentând chestii, pentru că CNN nu sunt atât de cretini să nu ştie ce fac. Ah, am menţionat că sigla Antena3 nu va apărea pe imaginile pe care aceştia le vor furniza? Exact. Au voie să nu fie prezenţi", remarca la acea vreme Zoso. Şi jurnalistul Radu Banciu a comentat, în cadrul emisiunii "Lumea lui Banciu" difuzată de B1 TV, vizavi de afilierea dintre CNN şi Antena 3. "Ceea ce este de remarcat este că CNN, un post credibil şi recunoscut peste tot în lume, se asociază cu imaginea unui securist bătrân şi comunist, Dan Voiculescu, zis şi Felix", a spus jurnalistul. Surse din piaţă au declarat pentru DailyBusiness.ro că încheierea parteneriatelor de acest tip constau, în principal, în înţelegerea financiară dintre cele două posturi, astfel ca televiziunea preluată, cum este Antena3 în cazul de faţă, poate ajunge să suporte o cheltuială de sute de mii de euro pe an, fără să depăşească însă suma de un milion. Contractul cu Oltchim Firma Corinei Vinţan, Links Associates, a prestat servicii de consultanţă pentru combinat, în domeniul comunicării şi relaţiilor publice. Reprezentanţii Links Associates au precizat, pentru EVZ, că suma contractată a fost de 255.000 de euro (20.000 de euro pentru lunile februarie şi martie 2011, la care se adaugă 235.000 de euro, pentru perioada apriliedecembrie 2011). Din acestă sumă, ar fi fost facturaţi doar 131.982 de euro (55.000 de euro plus TVA iniţial, la care se adaugă 76.982 de euro plus TVA, în baza actului adiţional). Aceasta deoarece contractul s-a derulat doar timp de şase luni, între 15 februarie- 31 iulie 2011, fiind "întrerupt cu acordul ambelor părţi".

Vom reveni cu amănunte. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Antena 3 (live) Mahala originală, Corina Vinţan i-a călcat în picioare. Gâdea, Badea, Ciutacu,Chireac,Ciuvică, SRS, Nistorescu,Roman - decor
  • Banii de la Oltchim ajungeau prin fostul purtător de cuvânt de la MAE la Voiculescu
  • Fost purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, contract de o jumătate de milion de euro cu Oltchim. VEZI versiunea Corinei Vinţan
  • Ce înseamnă afilierea Antenei 3 la CNN