Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV Beizadeaua PSD de Giurgiu, Gabi Bădălău, convorbiri penale cu interlopii. „Adu pe altul serios să zică că este firma lui, fă puţină regie cu el”
EXCLUSIV Beizadeaua PSD de Giurgiu, Gabi Bădălău, convorbiri penale cu interlopii. „Adu pe altul serios să zică că este firma lui, fă puţină regie cu el”

EXCLUSIV Beizadeaua PSD de Giurgiu, Gabi Bădălău, convorbiri penale cu interlopii. „Adu pe altul serios să zică că este firma lui, fă puţină regie cu el”

Unul dintre şmecherii de Dorobanţi, Radu -Gabriel Bădălău, a fost trimis interceptat de procurori atunci când discuta la telefon cu interlopii din Ilfov. Beizadeaua este fiul liderului PSD din Giurgiu, fostul deputat Niculae Bădălău. În acelaşi dosar a mai fost interceptat şi fiul chestorului Valentin Fătuloiu, Alexandru Fătuloiu, care are calitatea de martor, atunci când discuta despre maşini de lux furate.

Radu -Gabriel Bădălău a fost trimis în judecată pentru înşelăciune. Potrivit procurorilor, tânărul şi-ar fi păcălit finul cu un autoturism de lux furat. El este cunoscut pentru relaţiile pe care le-a avut cu Ramona Gabor sau Adelina Pestriţu. Radu -Gabriel „a căzut” pe interceptările procurorilor într-o anchetă care investiga furtul a zeci de maşini de lux din Uniunea Europeană şi care erau înmatriculate fraudulos în România.
Hoţi de hoţi
Hoţii erau membri ai clanului Sadoveanu din Chitila. Unul dintre interlopi, Aurel Trandafir, zis Ali Sadoveanu, a avut ideea de a împrumuta bani de la persoane fizice, în schimbul acestora lăsând amanet autoturismele de lux furate. Anchetatorii arată că „scopul fiind acela de a dobândi banii, fără a mai avea intenţia de a-i restitui şi a reintra în stăpânirea autoturismelor”. Astfel, părţile vătămate făceau contracte de împrumut cu garanţie mobiliară, autoturismul de lux, şi rămâneau cu maşinile furate pe care nu le puteai înmatricula sau vinde.
De ce este acuzată beizadeaua de Giurgiu
Potrivit procurorilor, Radu -Gabriel „a găsit persoana interesată de încheierea unui asemenea contract, a purtat cu acesta discuţii referitoare la garanţia contractuală, a prezentat părţii vătămate autoturismul în litigiu, totodată predându-i acestuia autoturismul, actele false şi o cheie a autovehiculului”. Cumătrul era intelop din Chitila
Discuţie telefonică dintre Aurel Trandafir, zis Ali Sadoveanu şi Radu -Gabriel Bădălău, la data de 24 aprilie 2009, ora 19.35.
Aurel Trandafir: Ce faci cumetre?
Radu -Gabriel Bădălău: Acasă. Tu?
Aurel Trandafir: Tot acasă.
Radu -Gabriel Bădălău: Nu am ieşit din casă toată ziua. Acum m-am trezit.
Aurel Trandafir: Avem de unde să luăm nişte bani? Să lăsăm un ML 500, 2008, înmatriculat?
Radu -Gabriel Bădălău: Pe firmă sau pe persoană fizică?
Aurel Trandafir: Nici nu ştiu. Stai să mă uit pe talon. T… I… Company SRL, pe firmă.
Radu -Gabriel Bădălău: Forma aia de pază?
Aurel Trandafir: Da. Cred că aia e.
Radu -Gabriel Bădălău: Câţi bani?
Aurel Trandafir: Omul are nevoie de nişte bani şi am zis să luăm şi noi câte 2.000.
Radu -Gabriel Bădălău: Să-i ţinem sau şpagă?
Aurel Trandafir: Îi ţinem amândoi. Îţi dai seama că nu este şpagă. Luăm câte 2.000 că nu -ţi zicem şi mai dă şi el 1.000 acolo.
Radu -Gabriel Bădălău: 1.000, şpagă?
Aurel Trandafir: Da. Este ML 500,extrafull, plafon de sticlă, negru, roţi mari.
Radu -Gabriel Bădălău: Îi face acte? Vine omul? Se Întâlneşte? Nu-i problemă, nu?
Aurel Trandafir: Da, nu-i problemă. Dar este frumoasă foc maşina, 2008.
Radu -Gabriel Bădălău: Neagră?
Aurel Trandafir: Da. Este 500, motor de 5.000, cumetre!
Radu -Gabriel Bădălău: Îl sun pe ăsta să văd dacă are bani şi te sun înapoi.
"Ăla cu maşina este prost"
Procurorii arată că Radu -Gabriel l-a sunat pe finul său, care era şi prieten de familie, Vasile Ioan, din Bolintin, şi ar fi negociat cu acesta contractul de împrumut cu garanţie mobiliară. Finul însă i-a solicitat actele autoturismului. Într-o discuţie din 21 aprilie 2009, Radu -Gabriel îi transmite aceste date interlopului.
Radu -Gabriel Bădălău: Se duce cu ea la RAR ăla să o identifice.
Aurel Trandafir: Că vrea să se ducă, sau cum?
Radu -Gabriel Bădălău: Da.
Aurel Trandafir: Să se ducă, dar ce oameni sunt ăştia,frate?! Eu nu ştiu ce oameni. Le cumpără de bune?!
Radu -Gabriel Bădălău: Ăla cu maşina este prost şi pe motor scrie 4.500 şi pe talon scrie 4.800.
"Adu pe altul serios să zică că este firma lui, fă puţină regie cu el"
Trei zile mai târziu, beizadeaua şi intelopul sunt iarăşi interceptaţi, iar Radu -Gabriel îi transmite că a a bătut palma pentru un împrumut de 20.000 de euro.
Aurel Trandafir: Până la urmă pe câţi bani ai stabilit?
Radu -Gabriel Bădălău: Pe 20.000.
Aurel Trandafir: Să mori în puşcărie.
Radu -Gabriel Bădălău: Să-mi moară ce am mai drag! Eu i-am zis că maşina este din 2008, dar este din 2007. Adu pe altul serios să zică că este firma lui, fă puţină regie cu el.
Aurel Trandafir: Să văd pe cione dracu’ găsesc!
Radu -Gabriel Bădălău: Dar, seriso! Vreun băiat, un prieten de-al tău dintre ăia de la Casa Roz.
Aurel Trandafir: Nu prea am.
Radu -Gabriel Bădălău: Trebuie neaparat să aduci şi omul ne dă banii dacă îi dau CUI-ul ăla şi chitanţa aia.
Aurel Trandafir: Ce chitanţă, bă? Nici nu ştiu despre ce chitanţă vorbeşti. Eşti nebun?
Radu -Gabriel Bădălău: Chitanţa că ţi-a dat banii. Poţi să o faci şi pe aia pe calculator! Şi aşa şi-a dat seama că aia este făcută pe calculator, factura aia.
Aurel Trandafir: Păi, nu-ţi dă nimeni factura în original, frate! Este copie conform cu originalul, ştampilată în original.
Radu -Gabriel Bădălău: Deci, adu pe cineva serios, te rog eu, ca să ne dea banii. Din 20.000, ne dă şi ăla o mie şi jumătate?
Aurel Trandafir: Crede-mă că nu ştiu pe cine. Să mă gândesc.
Radu -Gabriel Bădălău: Aşa, CUI-ul, ştampila şi chitanţa aia. Poţi să o faci repede şi pe calculator.
Finul păcălit
În final, finul lui Radu -Gabriel Bădălău, Vasile Ioan a dat 22.00 de euro împrumut, garantat cu un Mercedes furat. Partea beizadeelei a fost de 2.000 de euro. Atunci când împrumutul a devenit scadent, finul vrut să înmatriculeze maşina. La service-ul autorizat ela constat că seria de saşiu era modificată.
Regrete: „Singura mea vină este că am avut încredere în Aurel Trandafir”
Înainte de a fi trimis în judecată, Radu -Gabriel Bădălău a dat mai multe declaraţie la poliţie şi la parchet şi în care a recunoscut acuzaţiile. „regret cele întâmplate şi consider că singura mea vină este că am avut încredere în Aurel Trandafir”, a declarat tânărul.El a explicat că „de fapt Ali nu voia să vândă autoturismul, ci intenţiona să îl lase lui Vasile drept amanet”. „Precizez că în momentul în care i-am dat lui Ali suma de 22.000 de euro, deorece acesta avea la mine o datorie mai veche şi pentru că l-am ajutat , mi-am oprit suma de 2.000 de euro”,a ţinut să precizeze acesta. Radu -Gabriel a explicat cum a decurs afacerea, după ce finul său a aflat că a fost înşelat.
„Iniţial i-am propus lui Vasile să-i dea altă maşină îns chimb, după cum urmează: autoturism marca Mercedes SL argintiu cu numere de SUA, BMW X5 cu număre de Italia şi un Maseratti, cu numere româneşti provizorii, plus o diferenţă de bani acolo unde era cazul”, a declarat Radu -Gabriel Bădălău.
Râmâi pe www.evz.ro pentru stenogramele discuţiilor telefonice dintre fiul chestorului Valentin Fătuloiu, Alexandru Fătuloiu şi unul dintre combinatorii de autoturisme furate.