Chirurgii din Spitalul Judeţean Târgu Jiu au operat 49 de copii fără specializare în chirurgie pediatrică

Chirurgii din Spitalul Judeţean Târgu Jiu au operat 49 de copii fără specializare în chirurgie pediatricăChirurgi. Sursa foto: Pixabay

Chirurgii de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, unde a murit băiatul de 16 ani, au operat fără specializare în chirurgie pediatrică zeci de copii cu vârste peste 7 ani.

Chirurgii au operat copii fără să aibă specializare în chirurgie pediatrică

Așadar, zeci de copii cu vârste peste şapte ani au suferit intervenţii chirurgicale, în cursul acestui an, în cele două secţii de chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este spitalul unde un chirurg a refuzat să opereze un adolescent de 16 ani, doctorul invocând că nu este specializat în chirurgie pediatrică.

Iar chirurgii din acest spital au operat anul acesta în secţiile Chirurgie 1 şi Chirurgie 2, în total, 49 de copii cu vârste peste şapte ani. Este vorba despre intervenţii realizate de chirurgi fără specializare în chirurgie pediatrică, dar care au intervenit la cazuri urgente.

Unitatea sanitară are un singur chirurg cu specializarea chirurgie pediatrică, acesta fiind în concediu medical. Un al doilea chirurg pediatru, care are contract de prestări servicii cu spitalul, acordă consultaţii doar în policlinică.

Operațiune, Sala De OperaţieChirurgii au operat copii fără să aibă specializare în chirurgie pediatrică. Sursa foto: Pixabay

Medicul care a refuzat să opereze, amendat cu 300 de lei

Un adolescent de 16 ani a murit, după ce a fost ţinut mai multe ore fără a fi operat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Chirurgul Valentin Neagu, care era de gardă, a refuzat intervenţia spunând că nu are specializarea chirurgie pediatrică. Chiar dacă legea prevede că pacienţii cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani pot primi îngrijiri medicale în orice unitate sanitară, medicul a refuzat să opereze.

Medicul a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 300 de lei pentru neaplicarea prevederii legale, însă a refuzat să semneze procesul verbal încheiat de inspectorii DSP.

De asemeena, medicul de gardă care l-a primit pe copil şi care în trecut a fost găsit vinovat pentru moartea unei paciente a fost amendat tot cu 3000 de lei pentru nereguli în foaia de observaţie a pacientului întocmită la unitatea de primiri urgenţe, scrie news.ro.