S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Nicolae Ciucă: Cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret

S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Nicolae Ciucă: Cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret Nicolae Ciucă Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a anunțat că agenția de rating S&P Global a menținut ratingul de țară al României la nivelul BBB-/A3, ceea ce indică stabilitatea economică a țării. Această stabilitate este susținută în mod direct de cetățenii și companiile care își respectă obligațiile financiare.

Nicolae Ciucă: Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați achitat la timp obligațiile fiscale

Printr-un mesaj transmis pe rețelele de socializare,  Nicolae Ciucă a anunțat că ratingul de țară anunțat de agenția S&P Global arată că o mare parte dintre români își achită datoriile la timp:

„Agenția de rating S&P Global a reconfirmat ratingul de țară al României la BBB-/A3, o dovadă a stabilității economice la care contribuie în mod direct toți cetățenii și companiile care sunt buni platnici.

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați achitat la timp obligațiile fiscale. Bonificația de 3% acordată de Guvern prin Ministerul Finanțelor și pentru care Partidul Național Liberal a depus un amendament în Parlament în vederea creșterii acesteia la 5%. Este un gest de apreciere din partea statului pentru responsabilitatea voastră, a celor care muncesc și își plătesc obligațiile fiscale, iar asta ne ajută să menținem echilibrul economic”, și-a început mesajul liderul PNL.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă. Sursă foto: Facebook

Nicolae Ciucă, solicitare pentru Guvernul Ciolacu.

În acest context, Nicolae Ciucă a profitat de oportunitate pentru a solicita un lucru important Guvernului Ciolacu:

„Însă, pentru a consolida aceste rezultate, îi cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret care să includă:

- Creșterea investițiilor din fonduri naționale, alături de menținerea celor din fonduri europene, cu alocări specifice pentru autoritățile locale;

- Reducerea cheltuielilor curente ale statului pentru a ajusta deficitul bugetar;

- Continuarea absorbției fondurilor europene din PNRR și Politica de Coeziune, așa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023.

Prin aceste măsuri și prin contribuția voastră putem asigura un viitor stabil și prosper pentru România”, a conchis liberalul.

 

 

Revista presei