Val de concedieri la Tik Tok. Inteligența artificială trimite în șomaj sute de angajați

Val de concedieri la Tik Tok. Inteligența artificială trimite în șomaj sute de angajațiTik Tok. Sursa foto Pixabay

Platforma de social media TikTok concediază sute de angajaţi pentru că își dorește să se folosească mai mult de inteligenta artificială în moderarea conţinutului. Surse din interiorul platformei au spus că că peste 700 de locuri de muncă au fost desfiinţate în Malaezia.

Val de concedieri la Tik Tok

Compania a spus că doar 500 de angajaţi din Malaezia au rămas fără loc de muncă. Salariații, dintre care majoritatea erau implicaţi în operaţiunile de moderare a conţinutului companiei, au fost informaţi miercuri seara prin e-mail despre concedierea lor.TikTok a confirmat disponibilizările şi a spus că mai mulți angajați vor ajunge șomeri.

TikTok

TikTok. Sursa foto: amrothman/ Pixabay

TikTok foloseşte o combinaţie de detectare automată şi moderatori umani pentru a revizui conţinutul postat pe site. ByteDance are peste 110.000 de angajaţi în peste 200 de oraşe la nivel global, potrivit site-ului web al companiei.

Se fac mai multe schimbări

Firma de tehnologie plănuieşte mai multe reduceri de personal luna viitoare pentru că vrea să îşi consolideze unele dintre operaţiunile regionale, a spus una dintre surse. „Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida şi mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea conţinutului”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.

Tik Tok

Tik Tok. Sursa foto Pixabay

Compania continuă să îmbunătăţească eficienţa, 80% din conţinutul care încalcă regulile fiind acum eliminat de tehnologiile automatizate, a spus purtătorul de cuvânt. Disponibilizările au fost raportate pentru prima dată de portalul de afaceri The Malaysian Reserve, joi.

Creştere mare a conţinutului dăunător al reţelelor sociale

Reducerile de locuri de muncă au loc pe măsură ce firmele globale de tehnologie se confruntă cu o presiune mai mare de reglementare în Malaezia, unde guvernul a cerut operatorilor de reţele sociale să solicite o licenţă de operare până în ianuarie. Malaezia a raportat o creştere mare a conţinutului dăunător al reţelelor sociale la începutul acestui an şi a sfătuit firmele, inclusiv TikTok, să fie mai atente la conținutul de pe platformele lor, potrivit Reuters.