Geoană se dezice de Vanghelie și lansează acuzații de fake news

Geoană se dezice de Vanghelie și lansează acuzații de fake news Mircea Geoană. Sursa foto: Youtube

Candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană se dezice de fostul său coleg de partid din PSD, Marian Vanghelie, în cel mai recent scandal politic care i-ar putea afecta grav șansele electorale fostului secretar general al NATO.

Geoană se dezice de Vanghelie

Geoană spune acum că nu a mai ținut de multă vreme legătura cu fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie. Declarația făcută la A3 vineri seara a venit pe fondul publicării unor stenograme în care Marian Vanghelie și deputatul PSD Radu Cristescu vorbeau despre o posibilă retragere din cursa prezidențială a fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu, pentru a-l susține pe Mircea Geoană.

Radu Cristescu a confirmat că Marian Vanghelie i-a arătat un mesaj de la Mircea Geoană, în care candidatul îi transmite că urmează să se întâlnească cu el.

Dar Mircea Geoană a negat vehement veridicitatea acestui mesajul, precum și acuzația că ar fi fraudat semnăturile necesare pentru înscrierea candidaturii.

Geoană: N-am mai vorbit cu domnul Vanghelie de mai bine de 12 ani

„Eu înțeleg că este campanie electorală și înțeleg că există o încercare de a asocia numele meu cu persoane cu care am avut o relație acum 15 ani. N-am mai vorbit cu domnul Vanghelie de mai bine de 12 ani, nu a existat niciun fel de contact între mine și domnia sa, niciun fel de mesaj din partea mea către domnul Vanghelie și niciun fel de asociere a mea și a campaniei mele cu aceste conversații.

Dacă dânșii discută ce discută între ei, este problema dânșilor, nu are niciun fel de legătură cu mine, cu campania mea. Nu a existat niciun fel de contact al meu cu Vanghelie de mai bine de 12 ani, cu atât mai puțin acum în campanie.

Acest mesaj este o aberație, este o invenție și este o cale de defăimare evidentă. Nu este nicio legătură între mine și dl Vanghelie, niciun schimb de mesaje”, a spus Mircea Geoană.

„Aceste mesaje sunt unde sunt, eu vă spun un singur lucru, cu seriozitatea unui om care știe ce înseamnă politică și campanie electorală. N-a existat nicio legătură între mine și Marian Vanghelie de 12 ani. Cu atât mai puțin în campanie”, a reluat candidatul.

Candidatul independent spune că mesajul este o „aberație” și o încercare de „defăimare pentru a-l trage în jos pe candidatul aflat în fruntea sondajelor” și o „campanie” împotriva sa.

Marian Vanghelie rupe tăcerea după ce a fost acuzat că a lovit-o pe Oana: „Lui îi plac bărbații. Eu sunt mai nervos, dar normal la cap”

Sursă: EVZ

Ce spun stenogramele

Stenogramele cu Marian Vanghelie, care se laudă că îl face președinte pe Mircea Geoană, au fost difuzate vineri seara de RomâniaTV. Pe înregistrarea audio, Marian Vanghelie vorbește cu deputatul PSD Radu Cristescu despre susținerea lui Mircea Geoană în campania electorală.

Fostul primar de la Sectorul 5 spune că a strâns 200.000 de semnături, dar nu afirmă explicit că au fost strânse pentru Geoană. Vanghelie sugerează că Geoană ar beneficia și de sprijinul altor actori politici importanți, inclusiv de cel al președintelui Iohannis. „Iohannis va face toate pasurile cu Geoană acum, ai să vezi”.

„Ținta mea este să ajungem în PSD înapoi”, își devoalează intențiile Marian Vanghelie, în stenograme.

Susținere pentru Geoană

„M.VANGHELIE: PSD partidul… Dar noi, partidul, independent Geoană: „Noi îl susținem pe Mircea Geoană candidat.”

R.CRISTESCU: Am înțeles.

M.VANGHELIE: Păi dacă sunt toți colegii lui, cum să nu-l susțină?

R.CRISTESCU: Și atunci Diaconescu până pe 4 se retrage și spune: „Domnule, eu mă retrag.”

M.VANGHELIE: Avem nevoie de Androneasca.

R.CRISTESCU: Clar, evident, nu contest.

M.VANGHELIE: Vreau să spun că și Geoană e (?) pe facultate. S-au dus ăștia, Apostolache, când au fost ăia zece parlamentari.

R.CRISTESCU: Altă prostie.

M.VANGHELIE: S-au dus ăia acolo. Acuma, se mai știe ce au făcut ei?

C.RĂDULESCU: Dar cu ce ne ajută?

R.CRISTESCU: Are nume.

M.VANGHELIE: Imagine.

C.RĂDULESCU: Stai, cu ce ne ajută ea, cu ce?

M.VANGHELIE: Aduce și niște retorici de profesor universitar.

C.RĂDULESCU: Aduce?!

M.VANGHELIE: Aduce, aduce. A vorbit cu Cristi pe telefon, a vorbit cu Geoană pe telefon. Baba e bună!” (…)

Problema ceasurilor, motivul rupturii dintre Geoană și Vanghelie

M.VANGHELIE: Și-i dau și lui Mircea ce vrea. Că lui Mircea îi e frică să se lipească puternic de mine cu ceasurile. El s-a dus cu ele, eu n-am făcut nimic. Dar mi-a trecut supărarea pe el. Că eu, și dacă rămân supărat: pe cine are el? Pe cine băga? Eu îi știu toate defectele, și lui, și nevestei, și soacrei. Ale tuturor. Din 6 face 2. Cu cine faci? Cu Ciolacu ce faci? (…)

M.VANGHELIE: Toată lumea are relații cu Geoană. N-are nimeni relațiile mele. Și eu nu sunt pe invers. Eu, dacă voiam să înscriu, el acuma era în Tenerife, nu era arestat, dar nu mai candida.

R.CRISTESCU: Cine?

M.VANGHELIE: Geoană. Au fost înnebuniți să scriu de el, orice, orice! Orice mi-au zis. Am făcut 4 luni și 6 zile la domiciliu. Deci el știe foarte bine. Ce nu știe el: (șoptește: e foarte mare…?) Restul de aici…

M.VANGHELIE: Omule, nu-l știe nici dracul pe Geoană, știu ce are în cur.

M.VANGHELIE: Că așa este Gionica al nostru. Deci încă o dată, te duc jos acum să vezi câte semnături am strâns. Le am pe ale mele, 200.000, să vezi câte.

M.VANGHELIE: Dacă nu era problema cu ceasurile, ca să vorbim direct.

R.CRISTESCU: Lua-le-ar naiba de ceasuri!

M.VANGHELIE: El le-a dus, că eu nu am scris nimic, că el știe acum. I le-a dat înapoi. Eu propuneam încă două persoane lângă mine și luam 20% din PSD cu Geoană. Și acum nu vreau să se întâmple, Doamne ferește, și sunt 300 de la Externe.

Revista presei