Boeing, pierderi de un miliard de dolari de lună. Negocierile cu sindicatele au eșuat

Boeing, pierderi de un miliard de dolari de lună. Negocierile cu sindicatele au eșuat Grevă Boeing. Sursa foto: x.com

Boeing şi-a retras oferta de contract colectiv de muncă pentru 33.000 de lucrători care se află în grevă de la jumătatea lunii septembrie şi a spus că negocierile ulterioare ”nu au sens în acest moment”, transmite CNBC.

Sindicatul a refuzat oferta

Muncitorii au încetat lucrul pe 13 septembrie, după ce au respins un contract de muncă provizoriu oferit de companie, oprind producţia majorităţii aeronavelor Boeing, care sunt fabricate în zona Puget Sound.

Ulterior, Boeing a îmbunătăţit oferta, crescând majorările salariale, un bonus de ratificare şi alte îmbunătăţiri, pe care sindicatul le-a refuzat, argumentând că propunerea nu a fost negociată.

Discuţiile s-au întrerupt din nou în această săptămână, ceea ce înseamnă că greva va continua.

Boeing

Boeing. Sursa foto: facebook / The Boeing Company

Pagube de peste 1 miliard de dolari lunar

Oprirea producției va costa pe Boeing mai mult de 1 miliard de dolari pe lună, a declarat marţi S&P Global Ratings, în timp ce a emis o perspectivă negativă pentru ratingurile de credit ale gigantului aerospaţial.

Stephanie Pope, CEO al unităţii de avioane comerciale a Boeing, a declarat că producătorul de avioane a îmbunătăţit oferta în timpul discuţiilor din această săptămână, dar a spus că sindicatul nu a luat în considerare propunerile.

”În schimb, sindicatul a făcut cereri nenegociabile cu mult peste ceea ce poate fi acceptat dacă dorim să rămânem competitivi ca afacere”, a spus Pope într-o notă adresată personalului.

Sindicatul, Asociaţia Internaţională a Maşiniştilor şi Lucrătorilor din Aeronautică, a declarat marţi că Boeing a refuzat să îmbunătăţească salariile, planurile de pensionare şi concediile sau concediile medicale.

Criză profundă

Boeing trece de mai mult timp printr-o criză care pare fără ieșire. Aceasta a fost cauzată de problemele de siguranță de la aeronavele 737 MAX 9.

Două dintre ele s-au prăbușit, omorând peste 300 de persoane. Compania a fost acuzată de conspiraţie pentru fraudă, după anchetele legate de accidentele mortale în care a fost implicat modelul 737 MAX.

Revista presei