Digi24 a ascuns numele companiei în cazul insolvenței Nordis Group

Digi24 a ascuns numele companiei în cazul insolvenței Nordis Group Telecomandă. Sursa foto: arhiva EVZ

Cazul Nordis Group a scos la lumină afacerile unei companii imobiliare, dar ancheta recorder a mai arătat și  cât de „independetă” este presa.

Digi24 a ignorat ancheta

Postul tv Digi24 este acuzat de jurnalistul care a semnat ancheta despre Nordis Group că a ignorat-o cu bună știință. Ba, mai mult, a omis intenționat să dezvăluie numele companiei acuzate de fraudă.

"Pe post s-a vorbit despre afacerea imobiliară a soţului ei (a Laurei Vicol) şi despre o afacere imobiliară, fără a menţiona numele companiei", a spus Alex Nedea.

Mai mult decât atât, postul tv a acoperit cu bip-uri dialogul pe care jurnalistul l-a purtat cu Laura Vicol, cea care până mai ieri a fost președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

„Digi24 a preluat un fragment din investigaţia noastră, momentul în care o confrunt pe Laura Vicol. Numai că a pus „bip” de fiecare dată când eu sau Laura Vicol pronunţam numele „Nordis”. Ştirea lor a devenit, astfel, de-a dreptul hilară, auzindu-se o înşiruire de „bip”-uri şi sunând de parcă eu şi doamna Vicol ne înjurăm reciproc", a mai zis Alex Nedea.

Nordis Group

Nordis Group. Sursa foto: facebook / Alex Nedea

Îi ridicau în slăvi

Jurnalistul care a aruncat în aer Nordis Group a făcut inclusiv o captură de pe situl postului Digi24, în care compania incriminată era ridicată în slăvi, într-un articol care, cel mai probabil, era plătit:

"Dar de ce să nu apară numele dezvoltatorului Nordis pe postul Digi24? De ce oare? Cum se poate vedea în imaginea de mai jos, altă dată celor de la Digi24 chiar le plăcea numele ăsta, Nordis, care apărea scris mare pe site-ul lor: „În contextul inflaţiei fără precedent, Nordis Group se dovedeşte a fi cea mai profitabilă investiţie imobiliară”, a scris jurnalistul.

FRF s-a dezis de Nordis Group

În anul 2000, Nordis și Federația Română de Fotbal încheiau, într-un cadru ceremonial, un parteneriat. Răzvan Burleanu, președintele FRF , declara la acea vreme că, "prin construcțiile realizate, Nordis Group transformă viziunea în realitate, iar acum va sprijini construirea arbitrajului românesc la cel mai înalt nivel”.

Imediat după izbucnirea scandalului, FRF s-a dezis de Nordis Group, afirmând că a decis, de comun acord, încheierea relațiilor de parteneriat la data de 31.12.2024.

Revista presei