PSD cere PNL să fie responsabil la guvernare

PSD cere PNL să fie responsabil la guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

PSD a rugat PNL să manifeste maturitate politică și să trateze cu responsabilitate obligațiile pe care le are în calitate de partid aflat la guvernare. Indiferent de mizele și de orgoliile politice pe care le pot avea unii politicieni, un partid aflat la conducerea țării trebuie să se gândească la binele țării.

PSD cere PNL să fie responsabil la guvernare

Indiferent cât de intensă este competiția electorală, partidele din Coaliția de guvernare trebuie să discute pentru a putea lua deciziile executive de care are nevoie România pe parcursul acestor alegeri până la formarea unei alte majorități parlamentare și până la învestirea unui nou guvern.

Ciolacu

Sursa: Arhiva EVZ

PSD se teme de ce va urma

PSD consideră că declarațiile politice care pun sub semnul întrebării capacitatea de funcționare a Guvernului pot afecta profund economia națională, încrederea investitorilor și, în ultimă instanță, viața cetățenilor. Un partid aflat la guvernare nu poate lua decizii doar pe baza calculelor electorale. Partidul Social Democrat este de părere că miza nu e cât de mult poate câștiga electoral PNL prin anunțul că rupe Coaliția, ci cât de mult poate pierde România, în urma unor astfel de declarații.

Anunțul USR privind depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului arată fundătura la care duce acest joc electoral pueril. PNL ar putea fi pus în postura de a-și sancționa proprii miniștrii printr-un vot în Parlament și de a provoca un blocaj total în funcționarea României. PNL să revină la masa Coaliției și să se comporte responsabil.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Sursa foto Arhiva EVZ

Nicolae Ciucă, despre ruperea coaliției

Nicolae Ciucă a anunțat că alianța de guvernare s-a destrămat. Președintele PNL a mai spus că partidul condus de Marcel Ciolacu are în „ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat”.

„Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră! Coaliția noastră de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile. Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă:- pentru a reintroduce cota progresivă, - pentru a subordona justiția și instituțiile statului, - pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către clientela din partid. Acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei