Cristian Rizea, neliniştit şi la Jilava. S-a luat de Geoană, Maia Sandu şi copii

Cristian Rizea, neliniştit şi la Jilava. S-a luat de Geoană, Maia Sandu şi copii Cristian Rizea, în instanța de la Chișinău/ Sursă foto: arhiva EvZ

Aflat în închisoarea din Jilava, unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru infracţiuni de corupţie, Cristian Rizea continuă să arunce cu noroi în toţi cei care îi sunt incomozi, l-au supărat sau nu i-au făcut pe plac atunci când şi-a dorit Este vorba despre politicieni, jurnalişti, judecători, foşti parteneri. Mai nou, s-a luat şi de Mircea Geoană, pentru ponegrirea căruia ar fi luat bani grei.

Pentru a-şi realiza scopul, puşcăriaşul de la Jilava foloseşte trei platforme de pe reţelele de socializare: RIZEA TV de pe Telegram, MOLDOVA, RIZEA ŞI POPORUL pe Facebook şi un p4r4zit@vlg.roma pe Tic-Toc.

Pagina controlată de Rizea pe Facebook

Pagina controlată de Rizea pe Facebook

În Republica Moldova, Rizea este ajutat de câţiva fani, în special de un bărbat pe nume Eugen. Iar în România, de către soţia sa, Josette Rizea. Având dreptul la întrevederi, anume ea ar fi puntea de legătură dintre deţinutul Rizea şi oamenii săi de la libertate.

Răzbunare pe copilul şi părinţii fostului partener

Veaceslav Belescu este fostul partener al lui Rizea la postul de televiziune pe care ultimul o inaugurase la Chişinău. Bărbatul susţine că i-a împrumutat peste 100.000 de euro deputatului fugar ca să-şi dezvolte televiziunea. Iar după extrădarea fostului deputat PSD, Rizea i-a transmis cheile de la casa de pe strada Cireşilor şi automobilul luxos.

După ce procurorii i-au mai pornit lui Rizea un dosar penal pentru spălare de bani, imobilul şi maşina au fost puse sub sechestru. Iar Belescu l-a acţionat pe Rizea în judecată pentru a-şi recupera banii.

De atunci Rizea şi-a îndreptat săgeţile către fostul partener. L-a acuzat public de pedofilie, trafic de droguri, proxenetism, crimă cu premeditare. L-au învinuit chiar şi de omorul din vara trecută a interlopului turc la o terasă din Chişinău. Dar şi a doctoriţei din Brăila.

Postare pe pagina lui Rizea

Postare pe pagina lui Rizea

Nebunia nu s-a sfârşit aici. Slugoii lui Rizea l-au atacat şi pe fiul lui Belescu. Au insinuat că mama sa se distrează cu bărbaţi străini în faţa copilului de 11 ani. Din care cauză acesta are probleme de comportament şi rezultate proaste la învăţătură.

Culmea a fost însă când un trimis plătit de Rizea a sunat la uşa locuinţei familiei Belescu când copilul era singur acasă. Acesta a deschis uşa. Atunci trimisul a filmat adolescentul , îmbrăcat sumar, ca acasă. Apoi le-a postat pe reţele de socializare.

Nu a scăpat de fabrica de zoi nici părinţii pensionari ai lui Veaceslav Belescu. Oamenii deţinutului de la Jilava au distribuit fotografiile cuplului pe reţele de socializare, numindu-i „o nouă familie de borfaşi”.

Scrisoarea şi planul nerealizat al lui Rizea

Veaceslav Belescu a declarat pentru Evenimentul Zilei că atacurile din partea lui Rizea au început după ce l-a acţionat în judecată ca să-şi recupereze datoria. Dar s-au intensificat după ce a refuzat să-i îndeplinească o rugăminte a fostului deputat PSD.

„Am primit de la Rizea o scrisoare. I-am recunoscut scrisul. M-a rugat să o adăpostesc o lună pe Josette şi să o ajut să-şi scoată casa de sub sechestru. Ca să o poată vinde. Apoi să plece în SUA cu fiul lor Albert şi să ceară azil politic.

Sechestrul este pus de procurori, iar Josette figurează şi ea în dosarul intentat pentru spălare de bani. Nu i-am îndeplinit rugămintea lui Rizea. Şi m-a atacat în cel mai mârşav mod. Suferă părinţii, care spun că le este incomod să revină în sat. Dar cel mai mult suferă copilul”, ne-a declarat Belescu.

Copie din scrisoarea lui Rizea trimisă lui Belescu

Copie din scrisoarea lui Rizea trimisă lui Belescu

Potrivit fostului partener al penalului de la Jilava, campania de ponegrire a sa de la Chişinău este realizată la comanda lui Cristian Rizea de către avocatul său, Sergiu Barbăneagră, un fan, pe nume Eugen şi încă o persoană pe care nu a identificat-o.

Duşman pe viaţă şi pe moarte al guvernării de la Chişinău

În perioada cât s-a ascuns de justia română la Chişinău, Cristian Rizea şi-a împroşcat din abundenţă veninul în cine a nimerit: politicieni, judecători, procurori, funcţionar publici, oameni de afaceri, jurnalişti, artişti, foşti parteneri. Nu a atins doar guvernarea de la Chişinău. Şi în special, a lăudat-o pe Maia Sandu pentru reformarea justiţiei şi lupta cu corupţia.

Lucrurile au luat, însă, o altă întorsătură, după ce autorităţile de la Chişinău l-au declarat pe Rizea indizerabil şi l-au extrădat în România. Acolo unde era aşteptat pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.

De atunci Rizea a început să cânte la unison cu fugarii Veaceslav Platon şi Ilan Şor despre „regimul totalitar al Maiei Sandu” şi „statul eşuat în vremurile bune”.

„Cea care în anul 2020 ne promitea dreptate și adevăr a ajuns astăzi să-i dezamăgească pe cei care au crezut cu atâta patimă în ea! Cu o presă obedientă, plătită gras pentru a mânca rahat, Maia Sandu a reușit să-și depășească predecesorii ridicând minciuna și corupția la rang de artă!

După ce și-a adus gașca de trântori ONG-isti la butoanele guvernării , cea poreclită “Hitler în fustă” a reușit prin șantaj și amenințări să își subordoneze justiția astfel încât nu cumva să existe vreo “breșă de democrație” și judecătorii atât de blamați de ea să respecte legea și să i facă dreptate lui Rizea!”, scrie într-o postare de pe pagina MOLDOVA, RIZEA ŞI POPORUL de pe Facebook.

Mesajele lui Rizea despre Maia Sandu sunt pline de ură. O ură de moarte. „Ce păcat că nu i-a căzut tavanul în cap!!! Așa puteau spera și moldovenii la o viață mai bună. Dar, poate Dumnezeu îi va da în curând ceea ce merită acestui personaj sinistru poreclit “Hitler în fustă” !”, scrie într-un comentariu la o înregistrare video cu Maia Sandu în timpul cutremurului din septembrie.

Judecătorii, oamenii de afaceri şi jurnaliştii din Republica Moldova, urmăriţi în continuare de Rizea

Pereţii groşi ai închisorii de la Jilava nu-l împiedică pe Rizea să răspândească clevetiri şi să-i şantajeze şi pe alţi din „duşmanii” săi de la Chişinău.

Pe platformeke deschise pe reţelele de socializare controlate de Rizea au fost publicate anunţuri despre „dezvăluirile senzaţionale” care vor apărea în curând despre unii oameni de afaceri de la Chişinău.

Unul din cei vizaţi este milionarul Victor Miculeţ. Oamenii lui Rizea au promis că în timpul apropiat să prezinte dovezi că acesta ar fi pedofil.

În vizorul lui Rizea se află şi patronul reţelei de vânzări a automobilelor „Interauto”, Sergiu Vişan.

„Deși există numeroase plângeri penale făcute din partea celor păgubiți împotriva escrocului Sergiu Vișan , poliția și procuratura închid de fiecare dată ochii! Păi polițiștii și procurorii corupți nu au și ei nevoie de câte o mașină ?😉

Astfel protejați și astăzi de regimul Maia Sandu, escrocul Sergiu Vișan le râde în nas în continuare moldovenilor fără ca absolut nimeni să-l deranjeze!”, este o altă postare pe canalele controlate de Rizea.

Rizea nu uită nici de judecători. De exemplu, pe magistratul Petru Harmaniuc de la Judecătoria Chişinău, Rizea îl acuză că a luat 20.000 de euro de la Belescu ca să-i dea câştig de cauză. Precizăm că în gestiunea lui Harmaniuc se află plângerea lui Belescu privind încasarea datoriei de la Rizea.

Colaj cu Harmaniuc şi Belescu

Colaj cu Harmaniuc şi Belescu

Nu demult, Rizea l-a atacat pe jurnalistul Pavel Păduraru de la Jurnal TV, care a scris despre escrocheriile lui Rizea la Chişinău.

Războiul contra Geoană şi „vedeta” de la Realitatea Plus

Aflându-se în detenţie, Cristian Rizea a organizat o campanie amplă împotriva fostul şef adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Mai întâi, el a publicat pe reţelele de socializare o informaţie că Geoană este cel care a pus la cale extrădarea sa din primăvara anului trecut. Potrivit lui Rizea, planul ar fi fost făcut la Briuxeless, unde Geoană s-ar fi întâlnit cu fosta ministră de Interne de la Chişinău, Ana Revenco.

Aberaţiile lui Rizea continuă cu „detaliile halucinante”, precum că cei doi au petrecut o noapte într-o cameră de hotel, unde au consumast mult alcool. Iar printre „partidele înfocate de sex”, Geoană i-a cerut lui Revenco să-l „răpească” pe Rizea.

În schema de denigrare organizată de puşcăriaşul de la Jilava este implicată activ şi nevasta fostului deputat PSD. Josette Rizea a fost invitata specială a Ancăi Alexăndrescu de la Realitatea Plus din România. Un post de televiziune gestionat din umbră de Maricel Păcurariu, unul din cei cu care Rizea a făcut front comun în implementarea diferitor sceme.

Înainte ca să-i ofere cuvântul lui Josette, Anca Alexăndrescu a avut grijă să-i spele imaginea şi să-l victimizeze pe fostul deputat condamnat pentru corupţie. Apoi fosta vânzătoare a povestit că a transmis, prin intermediul lui Ionuţ Bazac, 100.000 de euro lui Mircea Geoană. Pentru ca să-l ajute pe Cristian să ajungă deputat.

Josette Rizea la emisiunea moderată de Anca Alexăndrescu

Josette Rizea la emisiunea moderată de Anca Alexăndrescu

Sursele noaste susţin că pentru aceste „dezvăluiri”, Josette a fost răsplătită cu bani grei. Atâţia, încât să-i ajungă pentru un trai decent în Bucureşti, să-u ducă pachete soţului la închisoare şi să-i achite pe mesagerii lui Rizea de la Chişinău.

Cine îl ajută pe Rizea?

Chiar şi din puşcărie, Cristian Rizea nu se opreşte din şantaj şi aruncatul zoilor.

Jurnalistul Pavel Păduraru a comunicat pentru EvZ că a făcut un demers la administraţia penitenciarelor din România. „Am primit răspuns că, în urma verificărilor, Rizea nu se foloseşte de telefoane mobile la închisoare. Probabil, că toată informaţia o transmite prin intermediul nevestei sale”, ne-a spus jurnalistul.

Despre implicarea nevestei lui Rizea ne-a vorbit şi Belescu. Acesta însă consideră că este implicat şi avocatul Sergiu Barbăneagră.

„Nu înţeleg de unde astfel de acuzaţii. Nu cunosc nimic. Îl reprezint pe Rizea în unele dosare ce ţin de patrimoniu. Nu am mai vorbit de mult timp cu el. Cred că am să-i fac o vizită. Sunt de acord că nu e corect cu atacurile asupra unui copil. Voi merge la el şi voi discuta la acest subiect”, a comunicat Sergiu Barbăneagră pentru EvZ.

Pe paginile lui Rizea de pe reţele sunt indicate două numere de telefon, unul din Republica Moldova şi unul din România. La care cititorii sunt îndemnaţi să ofere informaţii. Fiind promis şi un premiu pentru cele mai interesante – cartea „Spovedania lui Rizea”.

Ne-am încercat şi noi „norocul” poate obşinem „preţiosul” trofeu. La numărul din România nu a răspuns nimeni. La numărul moldovenesc ne-a răspuns o tânără, care s-a prezentat mai întâi ca Vica. Apoi a spus că e Angela.

I-am zis că am o informaţie interesantă pentru Rizea. Dar că vrem să i-o transmitem doar persoanei care se ocupă de publicare. Femeia ne-a spus că de aceasta se ocupă prietenul ei Mişa, care este la muncă. Apoi a spus să aşteptăm până seara, când prietenul ei, de acum pe nume Andrei, revine de la muncă şi ne contactează.

Nu ne-a sunat nimeni.

Revista presei