Stadion nou la Constanța. Ce capacitate va avea noua arenă Gheorghe Hagi

Stadion nou la Constanța. Ce capacitate va avea noua arenă Gheorghe Hagi Stadionul Gheorghe Hagi. Sursa foto: facebook / Farul Constanta

Farul Constanța va avea stadion nou! Hagi și Gică Popescu au fost prezenți, astăzi, la ceremonia semnării contractului pentru nou arenă de la malul mării.

Constanța intră în rândul orașelor cu stadioane noi. Farul își dispută, momentan, meciurile la Ovidiu, din cauza stării deplorabile a vechii arene. Campioană în urmă cu doi ani, echipa finanțată de Gică Hagi va avea, în sfârșit, o arenă care să se ridice la ambițiile clubului.

Arenă cu 18.000 de locuri

Noul stadion va avea o capacitate de 18.190 de locuri. El va dispune de săli de antrenament, un centru de conferințe, un spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică. Pe lângă fotbal, pe noua arenă se pot organiza și alte evenimente sportive, dar și concerte și spectacole. Arena va fi gata în aprozimativ doi ani.

Astăzi, Hagi și Gică Popescu au fost prezenți la la Palatul Victoria,  alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu și șefa ANS, Elisabeta Lipă, pentru semnarea contractului de 100.000.000 de euro.

Gică Popescu s-a declarat fericit de aprobarea proiectului: „Este un moment foarte important pentru noi. Am investit enorm în acest proiect și am așteptat multă vreme această clipă. Pentru tot ce reprezintă Constanța, clubul Farul și Gică Hagi, noul stadion este un pas cât se poate de firesc. Suntem fericiți! În doi ani, va fi gata”.

Gică Hagi

Gică Hagi. Sursa foto: Facebook

Va costa aproximativ 100 de milioane de euro

Noul stadion „Gheorghe Hagi” ar urma să fie gata peste doi ani. La ceremonia de semnare, alături de Hagi și Popescu, au participat premierul Marcel Ciolacu și șefa ANS Elisabeta Lipă.

În comunicatul Gurvernului se precizează că stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța va avea o capacitate de 18.000 locuri, o suprafață desfășurată de circa 64.000 mp, va cuprinde un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pista cu 6 culoare) cu o tribună de circa 1.000 locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament și amenajări exterioare.

Revista presei