Desertul perfect pentru familia ta. Cum poți prepara o savuroasă plăcintă cu bezea și lămâie

Desertul perfect pentru familia ta. Cum poți prepara o savuroasă plăcintă cu bezea și lămâiePlăcintă cu bezea și lămâie. Sursă foto: Freepik

Economisiți timp și impresionați-vă oaspeții cu această plăcintă cu lămâie și bezea de excepție, cu o crustă de biscuiți cu unt și un topping de bezea elvețiană fină. „Plăcintă cu lămâie și meringue, dar cu o crustă de biscuiți cu unt și crocantă. Desertul încorporează o umplutură de lămâie netedă și acră, care se prepară în câteva minute, înainte de a fi băgată în cuptor”, este modul în care Kim-Joy de la Bake Off descrie acest fel de mâncare delicios.

„Metoda meringue-ului elvețian (bezea) necesită ceva mai multă muncă, dar avantajul este că plăcinta se va păstra mai bine, deoarece meringue-ul nu va curge. De asemenea, meringue-ul este deja gătit, ceea ce înseamnă că tarta nu trebuie să fie scoasă de la cuptor pentru a i se adăuga topping-urile”, a spus bucătarul.

Plăcintă cu bezea și lămâie

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cea mai gustoasă plăcintă cu bezea și lămâie:

Pentru bază:

  • 260 g biscuiți digestivi
  • 120 g unt sărat, topit

Pentru umplutura de lămâie:

  • 5 gălbenușuri de ou (păstrați albușurile pentru mai târziu)
  • 1 cutie de 397 g de lapte condensat îndulcit
  • coaja de la 4 lămâi
  • 120 ml de suc de lămâie (de la aproximativ 4 lămâi)
  • un vârf de linguriță de sare

Pentru topping-ul de bezea:

  • 5 albușuri de ou
  • 250 g zahăr pudră
  • ½ linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 180C.

2. Mai întâi, faceți baza de biscuiți. Folosiți un robot de bucătărie pentru a mixa biscuiții până la consistența unui pesmet fin, sau puneți biscuiții în interiorul unei pungi de plastic sigilate și zdrobiți-i cu un făcăleț. Cu această cantitate, este mai ușor să faceți acest lucru în loturi mai mici. Se adaugă firimiturile într-un bol de amestecare împreună cu untul topit. Se amestecă până când biscuiții sunt acoperiți uniform și amestecul seamănă cu nisip fin.

3. Puneți amestecul într-o formă de tartă de 20 cm, cu laturile înalte de doi centimetri și jumătate. Asigurați-vă că acoperiți baza și laturile într-un strat aproximativ uniform. Se așază pe o tavă de copt și se coace timp de 10 minute, apoi se lasă deoparte în timp ce se face umplutura. După coacere, reduceți temperatura cuptorului la 160C.

4. Între timp, faceți umplutura de lămâie. Adăugați gălbenușurile de ou într-un bol mare și turnați laptele condensat. Amestecați compoziția până când se omogenizează. Adăugați sucul, coaja de lămâie și sarea, apoi amestecați din nou. Totul se va îngroșa ușor pe măsură ce sucul de lămâie intră în contact cu laptele condensat.

5. Turnați amestecul peste baza coaptă și coaceți timp de 20-25 de minute. Apoi, lăsați plăcinta în formă (nu o scoateți încă) până se răcește la temperatura camerei, apoi puneți-o în frigider pentru cel puțin trei ore.

Sfat: Puteți coace umplutura de lămâie cu o zi înainte și să o păstrați în frigider peste noapte. Apoi, în ziua în care doriți să serviți plăcinta, urmați rețeta de la pasul 6.

Pași pentru prepararea bezelei

6. Chiar înainte de servire, preparați topping-ul de bezea. Adăugați albușurile și zahărul într-un bol mare, rezistent la căldură. Așezați bolul deasupra unei cratițe pline cu apă abia clocotită, asigurându-vă că bolul nu atinge apa. Vreți să aveți aproximativ trei centimetri de apă la baza cratiței. Amestecați până se dizolvă tot zahărul (bezeaua ar trebui să fie fierbinte la atingere și să se simtă netedă și nu grunjoasă între degete) sau până când amestecul ajunge la 70C. Apoi adăugați praful de copt și bateți la viteză mare până când amestecul este lucios.

7. Împingeți baza formei de tartă în sus, permițând părților laterale ale formei să se desprindă. Puneți o bucată de tartă pe o farfurie. Se pune meringue-ul simplu peste umplutura de lămâie. Se întinde până la marginile crustei. Folosind dosul lingurii, creați vârtejuri și decorați bezeaua. De asemenea, puteți folosi o torță pentru a adăuga puțină culoare, deși acest lucru este complet opțional, deoarece bezeaua este deja coaptă, conform Independent .

Ne puteți urmări și pe Google News