Dezvăluirile ce aruncă în aer politica europeană. Boris Johnson despre Brexit, Macron și complotul contra sa

Dezvăluirile ce aruncă în aer politica europeană. Boris Johnson despre Brexit, Macron și complotul contra sa Boris Johnson / Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Volumul de memorii al fostului premier britanic Boris Johnson se anunță plin de dezvăluiri de natură să arunce în aer tot ce știam despre politica britanică și europeană, de la Brexit și „pedepsirea” Londrei pentru acest gest până la pandemia de Covid-19.

Boris Johnson despre debarcarea sa, succesori și trădători

Celebrul tabloid britanic Daily Mail a promis că va publica, în exclusivitate, fragmentele cele mai relevante din memoriile lui Boris Johnson, recnet apărute sub titlul „Unleashed” (Dezlănțuit - n.red.). Și că aceste dezvăluiri vor eclipsa conferința Partidului Conservator, care are loc duminică, la Birmingham.

În noul volum, fostul prim-ministru, educat la celebrele Eton College și Oxford University și fost ziarist la The Times și The Daily Telegraph, își prezintă versinea cu privire la mașinațiile din interiorul Partidului Conservator care au dus la demisia sa în vara anului 2022.

Fostul locatar din Downing Street 10 vorbește deschis și despre performanțele succesorilor săi, Liz Truss și Rishi Sunak, dar și despre cauzele zdrobitoarei înfrângeri a partidului în fața Laburiștilor din acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Boris Johnson dezvăluie ce crede cu adevărat despre Rishi Sunak și vorbește pe larg despre felul în care a fost trădat de fostul său prieten, Michael Gove, despre care spune că a învățat „să-l aibă mereu în vedere în oglinda laterală”.

„Obsedat de nările cu forme ciudate ale unui anume prim-ministru”

În stilul său caracteristic, cu limbaj extrem de colorat, fostul premier promite să dezvăluie „care politician de rang înalt arată ca un taur cu un termometru băgat pe neașteptate în rect” și „cum am devenit obsedat de nările cu forme ciudate ale unui anume prim-ministru”.

Boris Johnson primite să răspundă și la întrebarea pe care foarte mulți și-o pun, și anume dacă va reveni în politică, după ce propriul său partid s-a lepădat de el.

Unleashed

Unleashed / Boris Johnson / sursa foto: amazon.com

Volumul de memorii „Unleashed” acoperă anii săi petrecuți în politică și va detalia perioada premergătoare referendumului pentru Brexit, campania pentru această decizie și consecințele celui mai mare cutremur politic din această generație. De asemenea, promite informații de culise despre demisia șocantă a lui David Cameron în urma votului „Leave”.

Luptele cu Parlamentul, cu instanțele și cu parlamentarii propriului său partid și negocierile furtunoase, de după Brexit, cu liderii UE care se temeau că acest succes ar putea declanșa prăbușirea întregului bloc european ocupă o altă parte importantă a volumului.

Johnson: Macron a vrut să pedepsească Londra pentru Brexit

Boris Johnson dezvăluie, în carte, că președintele francez Emmanuel Macron, despre care spune că a fost „întotdeauna fermecător la nivel personal”, „a vrut cu adevărat serios să pedepsească Marea Britanie pentru Brexit”.

Pandemia de Covid-19 și scandalul Partygate, care l-a doborât la mai puțin de trei ani de la câștigarea unor alegeri care păreau să-i dea un deceniu la putere, formează o altă parte suculentă a memoriilor.

Cartea se încheie foarte aproape de prezent, cu povestea felului în care a luptat pentru a-i convinge pe liderii mondiali să ajute Ucraina și pe președintele Volodimir Zelenski, după invazia trupelor lui Vladimir Putin din 2022, dar și cu dezvăluiri despre relația sa cu regretata Regină Elisabeta a II-a și cu alți membri ai Familiei Regale, inclusiv despre ultima sa întâlnire cu monarhul, când a mers la Balmoral pentru a-și prezenta demisia, cu doar câteva zile înainte ca ea să moară, în septembrie 2022.

Cireașa de pe tort va fi relatarea a ceea ce „i-a spus Regina după apariția sa incredibilă cu James Bond la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012”.

Revista presei