Untul de arahide sau cel de migdale? Care este mai sănătos și ce mare diferență există
- Nicolae Comănescu
- 28 septembrie 2024, 20:07
Unutul de arahide sau cel de migdale. O gustare rapidă și sănătoasă, bogată în proteine, care ajută din plin organismul. Aceste două tipuri de unt sunt delicioase, versatile și bogate în grăsimi sănătoase pentru a vă menține să vă simțiți sătul.
De asemenea, ele reprezintă și o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți. Care este însă mai bun, vorbind despre cel de arahide și cel de migdale:
Ambele sunt bogate, consistente și hrănitoare. Are unul dintre ele mai multe proteine sau mai puține calorii? Când este vorba despre alegerea ideală este destul de greu să dai un verdict. Pentru că ambele au valori nutriționale, explică dieteticienii.
Untul de arahide și untul de migdale, mari beneficii pentru organism
Cel mai bun unt pe bază de nuci trebuie să aibă cât mai puține adaosuri, să conțină grăsimi suprasaturate minime și adaos zero de zahăr și uleiuri. „Trebuie să aibă la bază doar arahidele sau migdalele. Cu sau fără sare, depinde dacă urmăriți și adaosul de sodiu”, au explicat nutriționiștii.
Untul de nuci (n.r. - în cazul de față, arahide sau migdale), în cea mai simplă formă, este o pastă obținută din măcinarea nucilor prăjite, uneori cu apă. În general, untul de nuci este considerat sănătos atunci când este consumat cu moderație și ca parte a unei diete echilibrate și nutritive.
Asta se datorează în mare parte conținutului ridicat de proteine pe bază de plante și grăsimi sănătoase, care oferă organismului energie, pentru a vă face să vă simțiți plini de enrgie pentru mai mult timp.
Nucile sunt, de asemenea, bogate în grăsimi nesaturate, care pot ajuta la scăderea colesterolului. Sunt benefice pentru sănătatea inimii și a creierului și ajută la controlul zahărului din sânge.
De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale, inclusiv vitamina E, magneziu, potasiu și zinc. Acestea joacă un rol în sănătatea inimii, a pielii și a funcției musculare.
O porție de sănătate
O singură porție (două linguri) de unt de arahide nesărat sau unt de migdale va conține:
190-195 calorii
7-8 grame de proteine
16-18 grame de grăsime
1,5-3 grame de fibre
O diferență majoră este că alunele nu sunt o nucă, ci o leguminoasă, care crește în sol, în timp ce migdalele sunt o nucă de copac. Acest lucru afectează ușor conținutul de nutrienți, mai spun nutriționiștii.
sursa: yahoo.com