Nicolae Ciucă: Moment de reculegere pentru victimele inundațiilor

Nicolae Ciucă: Moment de reculegere pentru victimele inundațiilor Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a participat la Școala Politică a Organizației Femeilor Liberale (OFL), unde a adus un omagiu victimelor inundațiilor din județul Galați, subliniind importanța empatiei și sprijinului oferit de organizațiile liberale în momente de criză.

În deschiderea discursului său, Nicolae Ciucă a solicitat un moment de reculegere pentru victimele inundațiilor: „Suntem la o săptămână după dezastrul din Galați, și pentru că s-a vorbit despre empatie, vă rog să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele din acea zonă. Ne exprimăm regretul pentru pierderea vieților omenești și pentru disperarea oamenilor care, într-o singură noapte, și-au văzut viața răvășită”.

Ciucă a mulțumit organizațiilor liberale din regiune, inclusiv OFL, TNL și filialelor din Galați, Brăila, Vrancea și București, pentru mobilizarea rapidă în sprijinul celor afectați de inundații. „Voluntarii au răspuns prompt, ajutându-i pe oamenii care erau epuizați după mai multe zile de luptă cu apele. A fost un exemplu de solidaritate și implicare”.

Administrația liberală, motor de dezvoltare

În cadrul evenimentului, Nicolae Ciucă a evidențiat rolul administrațiilor liberale în dezvoltarea României, făcând referire la polii de dezvoltare din nord-vestul și sud-estul țării. „Avem poli de dezvoltare unde administrația liberală și-a demonstrat eficiența. În nord-vest, de la Bihor la Brașov, și în sud-est, la Constanța și Tulcea. Din păcate, ne lipsește sud-vestul, dar sperăm să reușim și acolo să aducem prosperitatea și libertatea printr-o guvernare liberală”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ciucă a subliniat și importanța menținerii unei atitudini realiste în interiorul partidului și coaliției de guvernare: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm să facem lucruri concrete. Am învățat multe din perioada aceasta, inclusiv despre cum să ne comportăm în cadrul unei coaliții guvernamentale”.

Respect pentru diaspora

Un subiect important al discursului a fost dedicat românilor din diaspora, în contextul unor remarci controversate făcute recent. Ciucă a transmis un mesaj ferm de respect față de românii plecați în străinătate: „Cei care sunteți în diaspora meritați respectul nostru. Banii trimiși de diaspora, aproximativ 11 miliarde de euro, au echivalat cu absorbția fondurilor europene. Cum poate cineva să spună ceva negativ despre diaspora, când ei contribuie atât de mult la dezvoltarea țării?”.

El a recunoscut dificultățile cu care se confruntă cei plecați: „Nu le-a fost ușor nici măcar să cumpere biletul pentru a pleca în străinătate, iar durerea de a-și lăsa familiile acasă este una pe care nici timpul nu o poate vindeca”.

În discursul său, Nicolae Ciucă a vorbit și despre credința sa personală: „Au fost multe momente în viață când m-am simțit aproape de Dumnezeu. Cred în ceea ce ne este dat, dar fără a adopta o abordare fatalistă. Credința se trăiește, nu se spune. Relația cu Dumnezeu trebuie să fie permanentă”.

Amintiri din misiuni

În final, Ciucă a împărtășit o întâmplare amuzantă din timpul unei misiuni în Afganistan, menită să aducă un moment de destindere. „Unul dintre soldați a fost mușcat de un scorpion. Medicul a verificat și a spus că nu are nimic. La briefingul de dimineață am discutat despre asta, iar cineva a întrebat ce s-a întâmplat. Răspunsul a venit imediat: scorpionul a murit!”.

Discursul președintelui PNL, Nicolae Ciucă, a fost unul plin de mesaje de solidaritate, apreciere și respect față de victimele inundațiilor, dar și față de românii din diaspora și membrii organizației liberale.

Revista presei