Amantul Elenei Ceaușescu. Misterul bărbatului cu care l-ar fi înșelat pe Nicolae

Amantul Elenei Ceaușescu. Misterul bărbatului cu care l-ar fi înșelat pe Nicolae Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu. Sursa: Arhiva EVZ

Medicul personal al lui Nicolae Ceaușescu, Abraham Schechter, a fost una dintre figurile controversate din anturajul dictatorului. El a devenit doctorul personal al cuplului începând cu anii '50. Generalul de Securitate Nicolae Pleșiță a explicat că, la vremea respectivă, era la modă ca liderii comuniști să aibă medici de familie evrei.

„Preluaseră chestia asta de la sovietici. Doctorii lui Stalin au fost toți evrei”, a afirmat Pleșiță.

Medicul personal al lui Nicolae Ceaușescu ar fi avut o aventură cu Elena

Schechter a fost medicul familiei timp de 17 ani. În acești ani, a ajuns să cunoască atât detalii intime despre sănătatea celor doi dictatori, cât și alte secrete legate de stilul lor de viață. Fostul colonel Dumitru Burlan, care a lucrat peste două decenii în serviciul de gardă al Direcției a 5-a Securității, a povestit o întâmplare din acei ani.

Gurile rele spun că Elena Ceaușescu ar fi avut o aventură cu medicul evreu, potrivit evenimentulistoric.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Odată, în Primăverii (n.r. casa cuplului Ceaușescu), mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma sa venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“.

Moartea misterioasă a medicului Schechter

În martie 1973, Schechter a murit în condiții misterioase. El a căzut de la etajul cinci al Spitalului de Urgență Floreasca. Moartea lui a ridicat multe semne de întrebare. Dumitru Burlan a sugerat că medicul ar fi fost agent Mossad și că acesta ar fi fost eliminat de serviciile israeliene. „Nu a fost vorba de niciun fel de sinucidere. Doctorul a fost eliminat chiar de Mossad, pentru că își depășise atribuțiile transmise și se încurcase cu Tovarășa”, a susținut Burlan.

După moartea medicului, au apărut zvonuri legate de dosarele informative despre el. Generalul Pleșiță a povestit că Nicolae Ceaușescu a fost informat că existau 17 dosare despre Schechter, care includeau note legate de discuțiile sale cu dictatorul. „Erau note informative: ce zicea Schechter despre Ceaușescu, la consultarea cutare sau la masa cutare. Câteva fișete pline!”, a explicat Pleșiță.

Incidentul a dus la înlăturarea lui Pleșiță de la conducerea Securității. El a declarat că, la momentul morții lui Schechter, s-a speculat că medicul a clacat psihic din cauza supravegherii intense. „Se zicea că s-a sinucis din cauza noastră. Ar fi simțit că-l urmărim”, a spus Pleșiță.

Medicul Schechter a avut o soție bolnavă, iar stresul l-a afectat profund. „Munca lui era mai grea decât cea de slugă la dârloaga. N-avea nici avantaje grozave”, a adăugat Pleșiță. După această moarte suspectă, Nicolae Ceaușescu a ales să colaboreze cu medici români.

Revista presei