Ce ustensile de bucătărie să nu pui în mașina de spălat vase. Lista completă

Ce ustensile de bucătărie să nu pui în mașina de spălat vase. Lista completă Sursa foto: Dreamstime.com

Nu se poate nega faptul că viețile noastre au devenit mult mai ușoare datorită atotputernicei mașini de spălat vase. Puține aparate de bucătărie au revoluționat lumea curățeniei așa cum a făcut-o mașina de spălat vase. Atunci când a venit vorba de modul în care ne păstrăm casele ordonate și sigure.

Dar, în timp ce cele mai bune mașini de spălat vase sunt magice pentru abilitățile lor de a ne lăsa paharele și farfuriile fără pete și mizerii, adevărul este că nu totul din bucătăria noastră este sigur pentru mașina de spălat vase. În afară de a învăța modul corect de a încărca mașina de spălat vase și de a afla care este cel mai bun detergent pentru mașina de spălat vase, este la fel de important să știți care sunt obiectele de bucătărie care nu au ce căuta în mașina de spălat vase.

Ce se întâmplă dacă nu știți? Pe scurt, lucrurile pot deveni destul de grave și destul de rapid. În unele cazuri, vă puteți decolora vesela, în altele, articolele dvs. pot fi deteriorate permanent sau puteți chiar să vă deteriorați mașina de spălat vase. Pentru a vă ajuta, Good Housekeeping Institute Home Care and Cleaning Lab prezintă exact articolele de bucătărie și vasele de gătit pe care ar fi mai bine să le spălați manual pentru a fi în siguranță. Țineți aceste lucruri departe de mașina de spălat vase și totul va fi bine:

1. Tigaie din fontă

Știți cum trebuie să vă condimentați tigaia înainte de a o folosi? Ei bine, atunci când o puneți în mașina de spălat vase, practic anulați toată munca depusă. Există câteva modalități diferite de a curăța eficient fonta fără a o deteriora. Unele implică ulei vegetal și altele implică sare. Dar, după cum subliniază Carolyn Forté, director executiv al Good Housekeeping Institute Home Care & Cleaning Lab: „Tigaia dvs. din fontă nu trebuie niciodată să fie înmuiată în chiuvetă sau pusă în mașina de spălat vase”.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Ustensile din lemn

Apa fierbinte și căldura pentru uscare din mașina de spălat vase sunt prea dure pentru lingurile dvs. de amestecat. Pentru spatulele sau orice alt instrument de bucătărie din lemn. Ustensilele tale probabil se vor deforma. Se vor despica și își vor pierde forma în timp. Ceea ce nimeni nu își dorește.

3. Bărzi de tăiat din lemn

La fel ca lingurile din lemn, apa fierbinte va face ca finisajul plăcii dvs. preferate din lemn să se deformeze sau să se despice, spune Forté. În schimb, utilizați un amestec de trei linguri de înălbitor pe litru de apă pentru a o curăța.

4. Farfuriile de epocă ale bunicii

Dacă ai primit în dar porțelanurile familiei atunci când te-ai căsătorit, ai grijă să nu le expui la apă fierbinte și detergenți care pot distruge orice ornament auriu sau detalii pictate manual. Pentru a fi în siguranță, spălați ușor toate vasele de mână pentru a vă asigura că vor trăi pentru generațiile viitoare.

5. Presă de usturoi

Usturoiul este lipicios sub formă de pastă, bucăți din el rămân blocate în crăpături. Poate fi o pacoste, dar sunt șanse ca mașina ta de spălat vase să nu scape în totalitate de toate reziduurile de usturoi. Spală-l pe al tău de mână pentru a te asigura că este complet impecabil pentru următoarea sesiune de pregătire a mesei.

6. Căni izolate

În general, Forté recomandă să verificați și să urmați instrucțiunile producătorului cănii pentru a fi siguri că spălarea automată a vaselor este sigură. Unele căni de călătorie mai noi pot fi spălate în mașina de spălat vase. Dar mașina ta de spălat vase ar putea distruge izolația de pe unele. Așa că poate fi mai bine să faci o spălare rapidă în chiuvetă în schimb.

7. Sticle sau borcane cu etichete pe ele

Dacă doriți să vă păstrați borcanul cu murături, asigurați-vă că îndepărtați mai întâi eticheta de hârtie și orice resturi de adeziv. Aceste materiale se desprind de obicei în mașina de spălat vase și se pot bloca în filtru. Ceea ce ar putea duce la probleme mai grave mai târziu. Probleme care costă mult mai mult de reparat decât merită borcanul cu murături.

8. Ustensile de gătit din aluminiu

Ustensilele de gătit fabricate din aluminiu se vor decolora și deteriora. Cel mai bine este să folosiți un pic de unsoare de cot data viitoare când trebuie să vă frecați tigăile de prăjituri.

9. Răzătoare pentru brânză

Bunătățile brânzoase pe care tocmai le-ați ras pentru macaroane cu brânză s-ar putea să rămână blocate în găuri chiar și după un ciclu în mașina de spălat vase. În schimb, folosește săpun și un burete sau o perie pentru a o spăla manual. Și asigură-te că cheddarul de azi nu se amestecă cu mozzarella de mâine.

10. Cuțite fanteziste de bucătar

Deoarece rafturile de nailon și dinții din mașina de spălat vase nu ar trebui să fie zgâriați, ar trebui să vă țineți cuțitele departe de ele. Asta spune Forté. În plus, atunci când cuțitele zornăie în mașina de spălat vase, se pot deteriora lamele. Iar mânerele din lemn se pot despica și usca. Dar, dacă mașina dvs. de spălat vase are un suport special pentru cuțite, sunteți excepția de la regulă. Cuțitele cu mâner din plastic pot fi puse în siguranță, scrie goodhousekeeping.com.

Revista presei