Președintele CCR Marian Enache s-a căsătorit la 70 ani

Președintele CCR Marian Enache s-a căsătorit la 70 ani

Președintele CCR Marian Enache s-a căsătorit anul trecut cu prorectorul UMF Irina Costache și imediat au cumpărat un apartament cu 135.000 de euro, în centrul Iașului

Anul trecut, judecătorul Marian Enache (70 de ani), s-a căsătorit cu ieșeanca Irina Costache (58 de ani)

În anul 2023, președintele Curții Constituționale, Marian Enache, s-a căsătorit cu Irina Iuliana Costache, șefa secției de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”. În vârstă de 58 de ani, dna Costache ocupă și postul de profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iași, unde se află și la al doilea mandat de prorector.

Marian Enache a fost numit judecător la Curtea Constituțională în 2016, pentru un mandat de 9 ani, cu sprijinulPSD. De profesie avocat, el a fost parlamentar în trei rânduri.

Ambii au mai fost căsătoriți: Enache cu Mariana, de care a divorțat în urmă cu circa zece ani, în timp ce Costache are un băiat pe nume Dan Alexandru (28 de ani) din precedentul mariaj. Irina Costache și  fiul său conduc o afacere în domeniul medical, cu sediul în cartierul Copou, firma având în 2023 o cifră de afaceri de 203.502 lei și un profit net de 83.836 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News
Irina Costache UMF Iasi

Irina Costache UMF Iasi / sursa foto: https://fitoterapiepractica.ro/

Cei doi dețin o avere considerabilă

Datele din declarațiile de avere a celor doi arată că noua familie deține mai multe terenuri intravilane și agricole în Gorgota-Prahova și Corbeanca-Ilfov, toate pe numele soțului, două apartamente în municipiul Iași și o mașină a doctoriței. La capitolul conturi, Enache are 191.000 de euro, în timp ce soția a ales, în special, moneda națională – circa 670.000 de lei, în total.

În calitate de judecător al Curții Constituționale și din pensii, judecătorul a încasat anul trecut circa 1,23 milioane de lei, iar soția sa – circa 275.000 de lei de la „Sf. Spiridon” și UMF Iași, ca medic, respectiv profesor universitar.

Curtea Constituțională

Curtea Constituțională

Perechea a cumpărat un apartament imediat după nuntă

La scurt timp după căsătorie, în noiembrie 2023, Marian Enache a cumpărat un apartament complet mobilat, cu două camere plus dependințe și o suprafață utilă de aproape 60 de metri pătrați, în centrul municipiului Iași, pe strada Costache Negri.

Prețul achitat integral: 135.000 de euro. La semnarea actelor, Enache a fost reprezentat prin procură de sora sa care locuiește în Iași.

Gheorghe Stan s-a căsătorit și el anul trecut

În toamna anului trecut, un alt judecător de la Curtea Constituțională s-a căsătorit. Gheorghe „Giani” Stan, a mers la Oficiul Stării Civile din Iași pentru a se căsători cu Maria Ecaterina Humulescu (35 de ani), o fostă avocată devenită apoi judecătoare.

Nunta a avut loc, ulterior, la București, la petrecere participând nume mari din Justiție, dar și primarul Iașului, Mihai Chirica, culmea, inculpat în dosare penale.

Nași ai mirilor au fost Cristian Adomniției, fostul lider PNL și președinte al Consiliului Județea Iași, alături de soția sa, Sabina, judecătoare la Curtea de Apel București, precum și Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest.

Apartament în Marbella pentru judecătorul Curții Constituționale

Conform declarației de avare depusă de Stan în acest an, darul de nuntă a fost de 90.000 de euro. Cu acești bani și împrumuturi de 150.000 de euro de la persoane fizice, printre care nașul Viorel Cozma, Stan și Humulescu au cumpărat, în acest an, un apartament de 138 de metri pătrați lângă faimoasa stațiune spaniolă Marbella.

 

Revista presei