Primarul Ceban, la contra cu autoritățile centrale, dar pro referendum. Decizii importante aprobate de CEC

Primarul Ceban, la contra cu autoritățile centrale, dar pro referendum. Decizii importante aprobate de CEC Ion Ceban/ Sursa foto: Facebook.com

Republica Moldova. Partidul MAN, condus de primarul municipiului Chișinău Ion Ceban, a fost înregistrat de CEC pentru participarea la referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Decizia a fost anunțată de CEC, care a recepționat și listele de subscripție din partea a două grupuri de inițiativă. Totodată, alți 180 de observatori au fost acreditați.

MAN, opțiunea „DA” la referendum

Partidul „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN) va participa la referendumul constituțional din 20 octombrie. Formațiunea a fost înregistrată de CEC pe 16 septembrie. În cererea depusă, reprezentanții partidului au declarat că vor promova opțiunea „DA” la plebiscit.

Conform CEC, toți participanții vor delega până la 2 143 de persoane de încredere. Acestea vor fi repartizate pe fiecare circumscripție electorală, pentru o monitorizare mai eficientă.

Alți doritori pot depune cererile de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Irina Vlah

Irina Vlah/Sursa foto: reclamă electorală

Ion Chicu și Irina Vlah, cu semnăturile la CEC

Ex-premierul Ion Chicu și fosta bașcană a UTA Găgăuzia, Irina Vlah, au depus listele de subscripție pentru a putea fi înregistrați în calitate de candidați la prezidențiale.

CEC are la dispoziție o săptămână pentru a le verifica și a se pronunța cu privire la înscrierea acestora în cursa electorală.

Ion Chicu

Ion Chicu/ Sursa foto: Arhiva EVZ

Încă 180 de observatori, acreditați de CEC

Pe 16 septembrie, CEC a acreditat alți 180 de observatori naționali și internaționali. Aceștia se vor alătura celor aproape 500 de observatori acreditați anterior. Misiunea acestora este să monitorizeze referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale. Acestea se vor desfășura concomitent pe 20 octombrie.

Conform CEC, în calitate de observatori naționali au fost acreditate 143 de persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX” și cinci persoane din partea Asociației obștești „ADOR ORAȘUL MEU”.

În calitate de experți internaționali au fost acreditate două persoane din partea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Azerbaidjan, iar 26 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).

Revista presei