Apple, declin pe bursă. Toate calculele, date peste cap din cauza modelelor iPhone 16 Pro şi Pro Max

Apple, declin pe bursă. Toate calculele, date peste cap din cauza modelelor iPhone 16 Pro şi Pro Max iPhone 16.. Sursa foto: Apple

Apple a înregistrat o scădere a acțiunilor cu 3% după lansarea modelelor iPhone 16 Pro şi Pro Max care nu prea sunt la mare căutare, cererea fiind sub calculele estimate de companie.

Apple scade pe bursă. Modelelor iPhone 16 Pro şi Pro Max, cere slabă

Apple a înregistrat un declin de 3% al acţiunilor din cauza faptului că noile telefoane iPhone 16 au o cerere slabă. Totul ar fi din cauza lansării întârziate a funcțiilor cheie ale inteligenței artificiale.

Apple a dezvăluit săptămâna trecută noua serie mult așteptată de iPhone 16 care a fost concepută în jurul software-ului AI, Apple Intelligence.

Datele privind precomenzile, de la BofA Global Research, arată timpi mult mai scurţi de livrare la nivel mondial pentru modelele iPhone 16 Pro în comparaţie cu modelele 15 Pro, începând de luni, la doar trei zile după ce Apple a început să preia comenzile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acțiunile Apple au crescut considerabil atunci când compania și-a dezvăluit pentru prima dată planurile cu AI în iunie, cu 10%, dar acum înregistrează cel mai scăzut preț al acțiunilor din 9 august.

Nemulțumirile cu privire la noile telefoane iPhone

Noile date arată că durata medie de livrare pentru iPhone 16 Pro a fost în prezent de 14 zile, adică mai puţin de 24 de zile pentru iPhone 15 Pro lansate anul trecut. Iar timpul de livrare de 19 zile pentru iPhone 16 Pro Max se compară cu cele 32 de zile anul trecut.

Ar putea fi un element grafic cu iluminat şi text

Sursa foto: Facebook/Apple

Ming-Chi Kuo, analist pentru Apple la TF International Securities, a explicat că factorul cheie al acestei situații este cererea sub aşteptări pentru seria iPhone 16 Pro. Totul datorită faptului că Apple Intelligence nu a fost disponibil la lansare alături de iPhone 16.

AI activată de ChatGPT ar putea stimula creșterea vânzărilor

Apple Intelligence urmează să apară în versiunea americană, în versiune beta, abia din luna octombrie, iar pentru alte versiuni trebuie așteptat până în anul viitor. Este unul dintre motivele pentru care majoritatea clienţilor au ales să nu treacă încă la seria iPhone 16.

Un alt aspect important, vânzările de precomenzi din primul weekend pentru iPhone 16 Pro şi Pro Max au scăzut cu 27%, respectiv cu 16%, conform estimărilor bazate pe timpul de livrare şi planurile de producţie ale fiecărui model.

Analistul BofA Wamsi Mohan a remarcat că timpii mai mici de expediere ar putea fi un alt factor al îmbunătăţirii de către Apple a lanţurilor de aprovizionare cu modelele sale Pro. Pentru că livrarea de anul trecut pentru iPhone 15 Pro Max a fost afectată de problemele cu aprovizionare cu lentila tetraprismă.

Revista presei
Cealaltă soră