Celulă de criză la Galați. Ministerul Sănătății a luat măsuri de ultim moment

Celulă de criză la Galați. Ministerul Sănătății a luat măsuri de ultim moment Inundații Galați. Sursă foto: Facebook

Ministerul Sănătății a anunțat că în urma viiturilor produse în județele Galați și Vaslui a decis să organizeze o celulă de criză, care va fi condusă de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Celulă de criză la Galați. Ministerul Sănătății, alături de oamenii afectați de inundații

Ministerul Sănătății a anunțat măsuri urgente pentru a sprijini comunitățile afectate de inundațiile din nordul județului Galați și Vaslui. O celulă de criză a fost creată sub coordonarea ministrului Alexandru Rafila, împreună cu secretarii de stat Adriana Pistol și Alexandru Rogobete, pentru a asigura accesul la asistență medicală. Această echipă colaborează îndeaproape cu autoritățile locale și Direcțiile de Sănătate Publică din cele două județe, pentru a gestiona eficient situația sanitară din teren.

Vaccin gratuit pentru locuitorii județului Galați

În cadrul acestui plan de intervenție, se pune un accent deosebit pe distribuirea rapidă a vaccinurilor antitetanice și antihepatitice pentru copii, prevenind astfel posibile epidemii cauzate de contaminarea apei. Autoritățile sanitare sunt într-o legătură constantă cu structurile locale pentru a răspunde prompt nevoilor medicale din regiunile afectate de dezastru. De asemenea, echipele medicale sunt pregătite să ofere suport suplimentar dacă situația o va impune.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați este gata să primească pacienți în secția de terapie intensivă, având la dispoziție locuri necesare pentru urgențe. În caz de necesitate, transportul pacienților către alte unități medicale va fi facilitat rapid. Ministerul Sănătății a confirmat și că un echipaj de ambulanță a fost prins în mijlocul apelor, însă toți membrii acestuia sunt în siguranță.

Ne puteți urmări și pe Google News
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila. Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Patru oameni au murit în urma viiturilor

În urma viiturilor devastatoare care au lovit regiunea, ISU Galați a confirmat că patru persoane au fost găsite decedate, respectiv un bărbat din Pechea, altul din Drăgușeni, o femeie de 86 de ani din Costache Negri și o femeie de 75 de ani din Corod. O altă persoană este dată dispărută.

Situația rămâne extrem de gravă, cu sute de locuitori încă blocați în casele lor inundate, în unele locuri apa ajungând până la acoperișuri. Aceștia s-au refugiat în poduri pentru a se proteja de inundații.

 

Revista presei
Furtuna de zăpadă