Triunghiul Alaska ascunde cel mai mare mister: Zeci de mii de oameni au dispărut

Triunghiul Alaska ascunde cel mai mare mister: Zeci de mii de oameni au dispărut Triunghiul Alaska. Sursa foto: Pixasbay

Triunghiul Alaska este o zonă misterioasă situată în jurul celor trei puncte dintre Anchorage, Juneau și Utqiagvik, un mic oraș izolat aflat pe coasta de nord a SUA. Este locul în care au dispărut peste 20.000 de persoane din anii 1970, scrie cancan.ro.

Triunghiul Alaska ascunde cel mai mare mister

Această regiune ciudată a intrat în atenția publicului în anul 1972, atunci când un avion care transporta doi politicieni americani a dispărut, stârnind nenumărate teorii ale conspirației deoarece avionul nu a fost găsit niciodată.

Este vorba despre Thomas Hale Boggs, liderul majorității din Camera Reprezentanților din SUA, și Nick Begich, membru al Congresului din Alaska. Cei doi politicieni au dispărut pe data de 16 octombrie 1972. În avion mai erau un consilier de pilotul Don Jonz.

Triunghiul Alaska continuă să fie o sursă de speculații, iar unii spun că această regiune sălbatică nu-și va dezvălui niciodată secretele. Este posibil să rămână învăluit în mistere la fel ca în situația Triunghiului Bermudelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doi oameni au dispărut din senin sub ochii vercetătorului american Ken Gerhard

Cercetătorul american Ken Gerhard a efectuat mai multe studii în această zonă învăluită în mister. Acesta și-a exprimat neliniștea cu privire la dispariții pe care nu le poate explica. Ce este și mai ciudat, în timpul expediției sale două persoane au dispărut pur și simplu.

„Nu au plecat într-o aventură și totuși au dispărut fără vreun motiv întemeiat”, a mărturisit Ken Gerhard, pentru History Channel.

Un alt caz celebru și neelucidat este cel al lui Gary Frank Sotherden, un newyorkez în vârstă de 25 de ani, care a călătorit în Alaska la mijlocul anilor 1970 pentru a merge la vânătoare, dar nu s-a mai întors niciodată.

Triunghiul Alaska ar avea o legătură cu activitate extraterestră

Dar în anul 1997 un vânător a găsit un craniu uman de-a lungul râului Porcupine, iar 2022, ADN-ul a fost recuperat și s-a dovedit că îi aparținea lui Sotherden. Se crede ar fi fost atacat de un urs.

Explicațiile pentru numeroasele dispariții variază. Unii le atribuie activității magnetice neobișnuite din regiune, în timp ce alții sugerează că ar avea legătură cu activitatea extraterestră.

Iar alții au oferit explicații mult mai simple, subliniind că sălbăticia și pericolele naturale din zonă, ar fi cauza disparițiilor fără urmă.

Revista presei
Cealaltă soră