Pe 22 mai 1992, China a realizat cel mai mare test nuclear subteran. Explozia a fost înregistrată de seismometrele guvernului american, iar rezultatele lor au relevat anomalii geologice neașteptate la nord de Anchorage, Alaska Ceea ce au descoperit a intrat însă imediat sub incidenţa marilor secrete de stat:  în partea de vest a peninsulei Alaska, adânc sub pământ,  au detectat forma unei piramide imense, care este situată între Muntele McKinley şi oraşul Nome.  

Reporterul şi producătorul de televiziune Linda Moulton Howe a realizat o investigaţie de proporţii asupra subiectului şi a constatat că în zona respectivă există de fapt o grupare de trei mari piramide ce formează un veritabil „triunghi al morţii” în Alaska.

Într-un documentar, History Channel a dezvăluit despre declaraţiile unei persoane care a dorit să rămână sub anonimat, în care spunea  că tatăl său era inginer și văzuse cu ochii lui o piramidă secretă subterană: „Tatăl său a făcut carieră navală și a fost rugat să continue să lucreze în Alaska la un proiect foarte special care implică ceva subteran“. Mai mult, sursa declară că: "El mergea la baza piramidei uriașe folosind ascensoarele".

"Ideea că la un moment dat exista o civilizație industrializată care ajunsese la un nivel tehnologic era, de fapt, superioară nouă, pentru că nu putem construi cu ușurință asemenea piramide".

Priamidele au stârnit controverse printre oamenii de ştiinţă 

Problema originii Piramidelor din Giza, de exemplu, a pus adesea la îndoială experții datorită structurilor complexe care apar ca fiind avansate tehnologic pentru vechii egipteni. Și așa-numitele "piramide" găsite în Antarctica au dat naștere unor pretenții despre civilizațiile antice care au trăit acolo în trecut, titrează dailystar.