Foști directori Samsung au fost arestați. Sunt suspecți că au comis fapte foarte grave

Foști directori Samsung au fost arestați. Sunt suspecți că au comis fapte foarte grave Samsung. Sursă foto: Wikipedia

Poliția sud-coreeană a arestat doi foști directori Samsung suspectați că au divulgat secrete Samsung în valoare de 3,2 miliarde de dolari către China.

Autoritățile au raportat că unul dintre suspecții arestați, Choi, în vârstă de 66 de ani, a înființat o societate mixtă care construiește cipuri în China alături de unii oficiali locali și a ocupat funcția de CEO al acesteia

Unul dintre suspecți construiește cipuri în China

El ar fi fost ajutat de un proiectant de instalații, pe nume Oh. În această întreprindere, a încercat totodată să recruteze alți experți sud-coreeni care să lucreze pentru el.

Cu toate acestea, arestarea lui Choi vine după ce a fost suspectat că a scurs tehnologii de memorie Samsung. Acestea au avut ca scop construirea de cipuri DRAM de 20nm la fabrica chineză, Chengdu Gaozhen. Samsung este unul dintre cei mai importanți producători de memorii. Colaborează cu alte companii importante precum Nvidia pentru a produce VRAM. De asemenea, oferă în același timp propriile soluții de stocare și memorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția a declarat că mișcarea lui Choi „a slăbit competitivitatea națiunii atunci când țările sunt într-un război global al cipurilor”. Odată cu capturarea șefului companiei, autoritățile susțin că acest lucru va opri funcționarea întreprinderii chineze. Cu toate acestea, anchetatorii încă analizează cazul pentru a determina dacă vor apărea și alte cazuri de spionaj industrial în urma acestui eveniment.

Alte cazuri similare

Aceasta nu este prima dată când un angajat al unei companii sud-coreene de tehnologie este arestat pentru furtul de secrete comerciale. Chiar în luna mai a anului trecut, o fostă angajată a SK Hynix a fost arestată pe un aeroport sud-coreean pentru că a tipărit 3 000 de pagini de date privind procesele semiconductoarelor. Ea a fost suspectată că a transportat aceste documente tipărite în genți pentru Huawei, deși a negat vehement toate acuzațiile.

În plus, Taiwanul a acuzat China de mai multe ori de furt de proprietate intelectuală și de braconaj de ingineri. Asta pentru a-și promova propriile obiective de dezvoltare a cipurilor. În timp ce Beijingul a rămas tăcut cu privire la această problemă, țara trebuie să își dezvolte propria tehnologie a semiconductorilor. În primul rând pentru că se bazează pe Occident pentru aproape 99% din instrumentele sale critice de fabricare a cipurilor. Aceasta înseamnă că sancțiunile și interdicțiile impuse de Washington țării au încetinit grav ambițiile sale tehnologice.

Cu toate acestea, China dorește în continuare să își construiască o industrie internă a cipurilor. Mai ales că deține multe mine de pământuri rare necesare pentru siliciul avansat. Și cum SUA și aliații săi sunt în prezent blocați într-un război al cipurilor cu țara din Asia de Est, oficialii chinezi ar putea aproba în secret aceste acțiuni. La urma urmei, totul este corect în dragoste și în războiul (cipurilor), potrivit yahoo.

Revista presei